Ce putem face cu un smartphone vechi sau partial defect

Daca detineti un smartphone ceva mai vechi, dar pe care nu-l mai utilizati, sau poate ca-i doar partial defect, poate vi se va parea interesanta una din ideile de mai jos despre ce ati putea face cu un asemenea telefon.

In cazul meu, am un Lenovo S60 caruia nu-i mai merge microfonul, un Acer Liquid E700 caruia nu-i mai merge difuzorul, si un Lumia 735 care merge foarte bine, dar are ecranul crapat intr-un colt. Insa, toate trei sunt functionale. In afara de Lumia, celorlalte doua le-am gasit deja intrebuintari.

Deci, ce putem face cu un smartphone vechi sau partial defect?

  1. il folosim pe post de GPS. Descarcam aplicatii GPS din Play Store care permit navigarea offline. Am folosit mai multe de-a lungul timpului, acum folosesc Navigator. Am folosit Sygic, care a fost foarte ok, dar mai sunt si altele. Merita sa apelati chiar si la aplicatii pentru care trebuie sa platiti cativa euro. Sunt doar cativa euro, nu 150€ cat am dat eu pe un GPS TomTom pana sa-mi dau seama ca telefonul e la fel de bun ca el. Atentie, smartphone-ul trebuie sa aiba memorie suficienta, sau apelati la un card de memorie pe care descarcati mapele offline.
  2. folosim smartphone-ul pe post de telecomanda. Am un smart TV LG pentru care exista o aplicatie in Play Store numita LG TV Plus. Cu ajutorul aplicatiei si telefonului mobil pot controla in totalitate televizorul. Da, am si telecomanda dedicata, dar de pe smartphone tastezi mult mai repede si controlezi cursorul mult mai usor. Interesati-va daca puteti avea aceasta posibilitate si pentru tv-ul vostru.
  3. folosim telefonul pe post de camera auto (dashcam). Inca nu am apucat sa testez chestia asta, dar se poate. Facem rost de un suport care sa ne ajute sa fixam telefonul de parblizul masinii, apoi cautam un cablu de incarcare suficient de lung care sa incarce telefonul nonstop. Pe langa asta, trebuie sa avem un card de memorie cu o capacitate suficient de  mare introdus in telefon, dar si un telefon cu o camera buna. Banuiesc ca nu ne vom bucura de experienta unei capturi video la fel de performante ca si cand am utiliza o camera auto performanta, dar sa nu uitam ca totusi experimentam ceva. Aplicatii dashcam pentru android: AutoBoy Dash Cam – BlackBoxAutoGuard Dash Cam – Blackbox, plus alte cateva contra cost care merita incercate.
  4. folosim smartphone-ul pe post de “camera de supraveghere”. Imi aduc aminte ca discutam cu Cristian acum ceva vreme despre chestia asta. Voiam sa montez in garaj unul din telefoanele mentionate mai sus, inainte sa plec in concediu. Sunt cateva aplicatii care permit streaming video si audio via Wi-FI.
  5. internet, gaming, muzica, video. Aflandu-ne acasa sau intr-un alt loc (chiar si la wc :) ) unde avem acces WIFI, putem utiliza vechiul smartphone sau cel partial defect, sa stam pe net, sa ne jucam, sa ascultam muzica, si multe altele, fara a consuma bateria telefonului principal. De regula, eu iau Acer-ul cu mine in vacanta pentru ca are capacitatea bateriei destul de mare si imi permite sa stau mult pe net sau sa ma joc.


Atentie, pentru toate punctele de mai sus NU este necesara introducerea unui card SIM in telefon!! Scopul acestui articol este acela de a va ajuta sa gasiti o intrebuintare unui smartphone vechi, abandonat in ultimul sertar, sau al unui smartphone partial defect. In cazul de fata, partial defect inseamna fie ca are probleme cu difuzorul, fie cu microfonul, camera etc. Indiferent ce-i stricat la el, poate exista o sansa sa fie folosit pentru unul din punctele scrise de mine mai sus.

Ce altceva putem face cu un smartphone vechi sau partial defect? Uimiti-ma!!!!!!!!! :)

3 thoughts on “Ce putem face cu un smartphone vechi sau partial defect”

  1. Tatal meu foloseste Autoboy DashCam si e foarte multumit.
    Iar in legatura cu intrebarea de la finalul articolului…..pai ce sa facem,il dam copilului sa se joace cu el :D

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.