Cum protejam usile masinii de peretii garajului

18 September 2018

Am dat de foarte multe ori cu usa de la masina de peretele garajului, indiferent cat de grijuliu am incercat sa o deschid. N-am atins marginea portierei zile intregi, dar la un moment dat tot am scapat-o de perete. E suficient sa o atingi putin si se va vedea pe vopsea, mai ales atunci cand culoarea nu te avantajeaza, negru in cazul meu. 

Pana sa ma mut in noul apartament, pentru garajul anterior cumparasem doua bucati de spuma cauciucata cu adeziv pe o parte, care in teorie, ar trebui sa stea lipita de peretele de caramida. Insa, au cazut in primele 10 secunde de la aplicare. Apoi le-am prins in holdsuruburi. Am dat pe ele aproape 30€ cu tot cu transport de pe Amazon.de. Vezi imaginea de mai jos. Daca vreti sa le cautati pe amazon sau ebay, cautati “mondaplen“. Nu stiu cum se zice sau cum le-as putea cauta in romana.

sursa: amazon.de

Sunt foarte bune, doar ca nu au stat lipite pe caramida. Au trebuit prinse cu holdsuruburi. Si nici nu-s foarte ieftine. Din pacate, l-am pierdut cand m-am mutat.

Garajul noului apartament fiind la fel de ingust ca precedentul, inevitabil am atins din nou usile masinii. Ba pe partea soferului (n-am masina care sa se parcheze singura :D), fie usa din spate dreapta cand scot copilul. Nu, nu-l pot scoate inainte sa bag masina in garaj, pentru ca nu-l pot lasa singur (13 luni doar).

Pentru a nu mai da 25-30€, am apelat la prieteni.  Am facut rost de 4 resturi de burete poliuretan (cred ca asa-i zice), la 100x12x4 cm aproximativ, pe care le-am lipit cu un fel de adeziv/lipici Parabond 600 (nu stiu exact ce e), dar care cica se curata foarte usor si frumos cu cutitul in momentul in care dau garajul in primire la plecare. Rezultatul in continuare:

protectie portiera auto perete garaj

protectie portiera auto perete garaj

 

protectie portiera auto perete garaj

Ideea e simpla si usor de pus in aplicare de cei ce nu s-au gandit la asta pana acum. Sunt sigur ca aveti de unde sa faceti rost de ceva burete de spuma sau orice alt material moale care poate fi lipit pe peretele garajului pentru a va proteja vopseaua de pe usa masinii. Daca nu aveti adeziv sau ceva lipici, atunci puteti fixa buretele sau spuma si in holdsuruburi, cu conditia ca acestea sa se ingroapte suficient de adanc in material pentru a nu zgaria marginea usii.

Daca gasiti un burete sau o spuma subtire de aproximativ 1cm(*), de preferat sa fie cat mai lat, sa poata cuprinde toata marginea portierei care vine in contact cu peretele. Altfel, vedeti chiar cazul meu, daca buretele are grosimea de 3-4 cm, atunci poate fi la fel de ingust, de 2-3-4 cm. Trebuie lipit la inaltimea celui mai apropiat punct al marginii portierei, unde se face contactul cel mai rapid cu peretele. Aici poate diferi de la masina la masina, sau de la garaj la garaj. De exemplu, in tara cand vin, dau cu coltul de jos al usii de soclul de beton al garajului. Practic, pe acel soclu ar trebui lipit un burete sau ceva de cauciuc moale.

N-am inventat eu roata, dar acest articol poate fi un imbold pentru multe persoane, care fie nu aveau idee despre cum isi pot proteja usile masinii in garaj fara a le mai lovi de perete, fie sunt prea lenesi si au nevoie de o stimulare la actiune.

Singurul sfat pe care l-as da, treceti la fapte inainte sa dati prima data cu usa masinii de peretele de garaj :D.

(*) sau se poate lipi fasie peste fasie sa iasa ceva mai gros

se poate folosi: burete din spuma poliuretanica, resturi de polistiren expandat de 2-5cm etc.

lipici: silicon sau orice alt echivalent, fie holdsuruburi.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.