Oblio.eu, program online de facturare

Oblio.eu este un program de facturare foarte simplu de folosit, cu o interfata destul de intuitiva chiar si pentru utilizatorii cu mai putina experienta. Acesta nu necesita instalarea in calculator, fiind online si accesibil de oriunde. Trebuie doar sa ne facem cont si sa introducem datele firmei. 

Vreau sa precizez inca de la inceput si sa fiu inteles de catre voi toti, nu am o experienta extrem de mare, dar petrec aproximativ doua trei ore pe zi completand facturi, clienti, produse, furnizori etc intr-un program de facturare, deci stiu despre ce vorbesc si ce prezint. Sunt nisat pe o categorie de produse si servicii ce tin doar de hidraulica si uleiuri. Si nu fac plati, nu ma intereseaza rapoartele de cheltuieli si incasari. Se ocupa altcineva de aceste lucruri.

Practic, acesta nu va fi un articol extrem de detaliat despre Oblio.eu, pentru ca nu voi scrie pentru persoanele avansare, ci va fi ceva usor de citit si de inteles pentru cei care sunt la inceput de drum si care cauta un program de emitere a facturilor.

Oblio.eu este un program de facturare extrem de simplu de folosit, asta de la primul contact cu el. Bineinteles, trebuie sa fiti familiarizati oarecum cu termeni ce tin de facturare, putina contabilitate si matematica. Fara a stii ce inseamna anumiti termeni, e normal sa ti se para ceva mai greu.

Odata creat contul si introdus datele firmei, avem acces in panoul de control. Toate optiunile din acest panou sunt grupate excelent, usurand accesul la acestea. Dupa cum puteti vedea si in imaginea de mai  jos, pe centrul panoului de control gasim trei taburi: emitere, rapoare si setari.

Tabul Emitere ofera acces la optiunea de creare a facturilor, facturi de stornat, proforma, aviz, factura recurenta, proforma recurenta, incasari, plata, cheltuiala.

blank

Tabul Rapoarte ofera acces la principalele grafice si detalii despre facturi, incasari, plati, rapoarte contabile si ceva detalii avansate despre potentiali clienti, vanzari pe un anumit tip de produs si vanzari pe agent.

blank

Tabul Setari ofera acces contul principal de control din programul de facturare, la datele generale ale firmei, conturi bancare etc. Tot de aici putem introduce sau edita produse, sau pur si simplu, putem importa / exporta liste de produse, clienti, furnizori, dar putem si personaliza factura dupa bunul plac.

blank

Dupa cum ati observat, v-am prezentat foarte pe scurt ceea ce ofera panoul de contrul din Oblio.eu, prin cele trei taburi prezente pe centrul panoului. Insa, odata inceput lucru in acest program de facturare, in interfata panoului de control vor fi disponibile si alte optiuni, informatii si rapoarte.

Putem emite facturi, gratuit, cu Oblio.eu timp de un an de zile, nefiind limitati de un numar anume. Dupa perioada de un an, contul poate ramane gratuit daca ne rezumam la doar 3 facturi pe luna. Daca emitem mai mult de 3 facturi pe luna, activam abonamentul de doar 29€ pe an. O suma extrem de mica pentru ceea ce ofera acest tool online, dupa parerea mea, care merita platita chiar de la inceput daca afacerea noastra reprezinta ceva serios.

Dupa cum vad din panoul de control, cei de la Oblio.eu vor pune la dispozitie, cat de curand, si categoria Stocuri. Singura, pot spune, care lipseste si care va completa toate sarcinile mele, la nivel mediu, in programul de facturare de la seviciu. Am precizat ala inceput, doua trei ore pe zi le petrec in fata calculatorului de la munca completand facturi, adaugand clienti noi care vin si cumpara produse sau au nevoie de serviciile noastre, introduc produsele in stoc, calculez preturile de vanzare, actualizez stocurile periodic, etc.. Toate astea putand fi acoperite, in afara de stocuri, de aplicatia online de facturare Oblio.eu.

Dupa cum puteti vedea mai jos, crearea unei facturi este extrem de simpla si de intuitiva. Layout-ul facturii, culoarea, adaugarea automata a unui logo si multe altele, pot fi modificate din setari.

blank

De tinut cont, atat timp cat beneficiem de perioada gratuita de un an de zile, fara a plati abonamentul anual de 29€, va aparea pe factura in coltul din dreapta jos “Emis cu Oblio.eu”. Nimic deranjant atat timp cat folosim gratuit un program in care altii au investit timp si foarte multi bani. Aceasta mica reclama poate fi eliminata extrem de simplu, prin abonarea anuala.

Daca va numarati printre cei peste 20 000 de clienti ai acestui program de facturare, atunci stiti despre ce este vorba. Altfel, daca acum auziti de Oblio.eu pentru prima data, merita sa-i dati o sansa si sa aflati daca e ceea ce va trebuie.

Am preferat sa creez un cont nou si sa pun aceste printscreen-uri simple, fara date de facturare, chiar daca aveam posibilitatea de pune imagini dintr-un panou de control cu facturi emise si alte rapoarte, tocmai pentru a arata cat de usor se poate lucra cu acest tool online. 

Ultuma actualizare 20 June 2018 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.