ING inca foloseste Windows XP

In ultima saptamana din aprilie am fost la ING-ul din Ploiesti Nord pentru a-mi schimba cardul si pentru a-mi actualiza ceva date. De-a lungul timpului mi-am schimbat adresa si numarul de telefon, iar din aceasta cauza mi-au blocat vechiul card pentru ca l-am utilizat din alta tara. Asa ca am asteptat concediul sa revin in Romania si sa-mi rezolv problema cu ING.

Spre surprinderea mea, calculatoarele ING inca folosesc Windows XP. Eram gata sa-i intreb de ce asa ceva, dar m-am abtinut pentru ca sunt sigur de raspunsul persoanelor de acolo care, probabil, habar n-aveau ce-mi puteau raspunde. Mi se pare putin anormal sa se foloseasca Windows XP in 2014, chiar si dupa data la care acesta a fost anuntat ca nu va mai primi nici un fel de atentie in partea Microsoft si poate iesi la pensie fara probleme. In plus, calculatoarele mergeau incredibil de greu. Dupa ce minimizau o fereastra, mai dura ceva pana disparea si umbra acesteia de pe desktop :). Si cand ne gandim ca in acele calculatoare stau datele noastre, e si mai nasol.

Ce frumos ar fi sa auzim despre inlocuirea XP-ului cu minim Windows 7, sa nu zic de ultima versiuna a Windows-ului. Stiu ca exista problema incompatibilitatii hardware cu un sistem de operare mai nou, iar asta implica noi costuri. Dar totusi vorbim de o banca. Daca vor sa pastreze acelasi hardware atunci pot utiliza o distribuie Linux, dar si atunci se vor lovi de lipsa portarii aplicatiilor pe care ei le folosesc pe noua platforma de operare.

 

Last Updated on 4 May 2014 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “ING inca foloseste Windows XP”

 1. Daca ar trebui sa schimbe OS-ul atunci cu siguranta ar trebui sa schimbe si calculatoarele. Chiar in ING mi s-a intamplat sa stau vreo 7 minute sa i se deschida IE-ul operatoarei… deci e clar ca au si o configuratie antica. O investitie atat in OS-uri noi, cat si-n calculatoare nu cred ca iar interesa avand in vedere ca “merge si asa”. :)

  Reply
 2. te rog sa nu le dai idei…
  ca nu isi vor achizitiona noi calculatoare din banii lor…cine stie ce comision mai adauga pentru a amortiza investitia…
  ca sa nu mai spun de training-uri…ca de…de la xp la win 7 pentru unii…:)

  apropo…tare blogul. serios. am ajuns intamplator pe el (din google…o problema de instalare la ubuntu…si deja stau de ceva timp pe blogul tau)
  il voi baga la favorite…si am sa te mai vizitez..:)

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.