De ce e imposibil sa renuntam la Yahoo Mail

De o perioada circula pe net tot felul de articole despre Yahoo Mail, despre bresele de securitate si cum hackerii au furat date despre milioane de conturi prin 2013. Ce am putea face in legatura cu acest lucru in cazul in care YM este principalul serviciu de mail?

Stiu si eu ca-i de toata jena, ca doar mi-a facut-o si mie in cele mai nepotrivite momente. Si nu doar mie. Dar ce sa faci cand este serviciul principal de mail? E simplu sa scrii aricole despre cum sa scapi de Yahoo Mail si sa treci pe Gmail, HotMail etc. Dar nu mai e la fel de simplu atunci cand ai creat de-a lungul timpului, zeci sau poate sute de conturi pe internet cu adresa de Yahoo Mail.

Iar pe langa toate aceste conturi, pe adresa de mail mai vin si facturi, corespondenta, informatii de la diferite servicii etc, toata lumea cautandu-te pe Yahoo Mail. Cum poti schimba acest lucru printr-o maniera cat mai simpla?

Dupa parerea mea, odata ce ti-ai inradacinat adresa de email Yahoo peste tot, e greu sa renunti la serviciul lor. Chiar daca Yahoo Messenger nu prea mai exista, eu cred ca Yahoo Mail nu va disparea curand si nici nu-i vor schimba numele asa cum sustin.

Ce ramane de facut? Setam o parola mai complicata si complexa, anulam intrebarile de securitate, setam o adresa de mail alternativa daca va fi nevoie sa recuperam vreodata contul, activam autentificarea in doi pasi, putem bloca aplicatiile care utilizeaza autentificarea mai putin securizata sa nu ne mai acceseze contul si putem verifica ocazional activitatea de logare a contului.

Pareri?

Last Updated on 11 January 2017 by Alexandru Ionut

7 thoughts on “De ce e imposibil sa renuntam la Yahoo Mail”

 1. Nu ai cum sa nu renunti la yahoo mail, chiar daca ai adresa pe mai multe siteuri. Eu spre exemplu, intotdeauna (si este o regula generala) am o lista txt cu site – adresa mail – parola si imi este simplu sa intru si sa modific adresa catre alt provider.

  + ca mai ai variante:
  – forward mail
  – mozilla thunderbird (pe care eu il folosesc)
  – faci alt cont nou pe hotmail/gmail si in timp iti udatezi conturile d epe acele siteuri cu noul cont de mail.

  Ce este drept e putin de munca, dar nu ceva extraordinar sa faci migrarea. Si eu inca mai folosesc mailul de la yahoo pentru hosting dar doar atat.

  Reply
  • Pai vezi ca inca il folosesti? Inca nu ai renuntat complet la el. Daca faci forward, tot il folosesti. Thunderbird folosesc de mult timp ca, client mail.

 2. eu am renuntat la yahoo inca din 2009, am migrat pe gmail. nu a fost deloc complicata aceasta schimbare si cred ca o poate face oricine. Am reusit sa schimb adresa de mail si de la servici unde adresa de la yahoo o aveau sute de persoane si institutii, am trimis un email tuturor contactelor pe care le aveam, anuntand-ui ca de astazi noua adresa este cea de gmail, cea de yahoo ne mai fiid disponibila, asta a fost tot.

  Reply
  • Pai tu ai renuntat la timp, dar din 2009 pana acum mi-am facut zeci de conturi cu adresa de mail. Eu ar trebui intai sa identific toate conturile facute cu adresa yahoo, apoi sa sun sau sa contactez toata lumea ptr ca mi-am schimbat adresa (primarie, asigurare, sanatate, sindicat, banca etc… asa-i prin afara, primesti o gramada de documente pe mail). + facturi, chirie si multe altele care vin prin mail. :D

 3. configurat adresa de yahoo in outlook
  configurat adresa de gmail in outlook

  MIGRAT TOATE MAILURILE DE PE YAHOO PE GMAIL

  redirect permanent yahoo -> gmail Q E D

  Reply
 4. Eu unul am toate parolele salvate in last pass de vreo 7 ani si chiar nu ma afecteaza cu nimic ca am conturi cu vreo 5 adrese de mail. Am cele mai importante conturi pe gmail iar pe outlook si yahoo intru foarte rar, spre deloc. De exemplu, nu imi creez conturi pe site-uri ceva mai dubioase cu contul principal de gmail. Folosesc un email secundar pana si pentru a comenta pe site-uri pentru ca niciodata cand te inscrie cineva pe liste de newslettere si alte minuni.

  Daca ai ales yahoo in toti acesti ani, nu vad nicio problema in a continua cu el. Cand o fii vorba sa se inchida de tot, atunci e vreme de ingrijorare, ca un hack i se poate intampla oricui

  Reply
 5. La cont n-am renunțat, dar mai primesc acolo doar spam. Toate conturile asociate le-am mutat în timp pe Gmail (cum vedeam un serviciu la care logarea se făcea cu adresa de Yahoo!, cum o înlocuiam repede). L-aș putea șterge oricând acum, dar prefer să țin numele rezervat.
  Așadar, imposibil de renunțat nu e, dar asta e doar părerea mea.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.