Google plateste la AdBlock Plus sa-i afiseze reclamele

Se pare ca cei de la Google devin pe zi ce trece tot mai nemancati. Adblock Plus este o extensie foarte populara pentru browserele Chrome si Firefox, care blocheaza automat toate anunturile web de pe paginile de internet. Luand amploare numarul utilizatorilor acestei extensii, cei de la Google risca sa ramana fara paine la gura, iar acum vor sa dea cu bani in Eyeo, compania din spatele extensiei.

Google, alaturi de alte companii, vor sa bage mana in buzunar si sa scoata cativa banuti pentru a-si cumpara loc in “whitelist”-ul extensiei. Vor ca adsense sa treaca de filtrele acestei extensii minunate.

Parerea mea e ca cei de la Google vor reusi sa faca aceasta mizerabila actiune, pentru ca au cascavalul gros. Pana la urma, totul e de vanzare. Trebuie doar sa-i stii pretul corect. Firma din spatele extensiei e prea mica pentru a rezista presiunilor. [adsense float=”center”]

Sa presupunem ca adsense o sa faca exceptie, si o sa fie afisat. Nu ar fi o mare problema. Nu anunturile adsense incurca vizualizarea anumitor texte, imagini etc. Ci alte tipuri de reclame, pop-up, si alte balarii. Daca nu stiti despre ce vorbesc, accesati mizeria de sport.ro si etc. Eu folosesc adsense pe blog, si nu cred ca a incurcat pe cineva vreodata. Amplasate “civilizat”, acestea sunt pur si simplu inofensive. In plus, pot contribui la continuitatea blogului, si a bloggerilor de a crea continut.

Unde au dat-o rau de tot in bara cei de la Google, este pe Youtube. Nu poti sa te uiti civilizat la un clip, pentru ca te forteaza sa te uiti la o reclama care si asa nu te intereseaza. Noroc ca exista o extensie care blocheaza reclamele de pe Youtube.

Aveti aici articolul despre Google si Adblock. Voi ce parere aveti de acest demers pus la cale de Google?

4 thoughts on “Google plateste la AdBlock Plus sa-i afiseze reclamele”

  1. Interesant. N-ar fi rau sa se intample asta, doar ca… se observa clar ca vorba “dai un ban dar stai in fata” nu s-a inventat degeaba.
    PS. Acum daca ai adblock, nu mai astepti reclamele pe Youtube.

    Reply
    • Cu extensia aia pentru Youtube le blochezi decat acolo, nu si pe intreg web-ul. Eu zic ca e mai ok asa pentru unii utilizatori. Plus ca extensia face multe chestii interesante.

      Adblock parca nu avea efact si pe Youtube in video.. sau avea ceva cu mine.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.