Evoluția smartphone-urilor a ajuns prea departe?

Aproape în fiecare zi primesc în feed zeci de articole care prezintă smartphone-uri, concepte, și orice alte noutăți legate de industria acestora. Nu-mi vine să cred cât de rapid evoluează această piață a terminalelor mobile. Sincer să fiu, nu știu dacă să mă bucur sau să fiu îngrijorat.

Cu toate astea, consider că evoluția smartphone-urilor a ajuns prea departe. Acestea evoluează mult prea repede. Sunt lansate zeci de modele aproape la fiecare lună. Oare producătorii vor claca la un moment dat? Dacă astăzi îți iei ultimul model de iPhone, peste 6 luni va apărea altul. Oare e normal așa ceva?

De cele mai multe ori, prețul ultimelor modele de smartphone-uri mi se pare exagerat. Eu nu sunt persoana care să dea 600, 700 euro pe un smartphone. M-am mulțumit cu un Nokia Lumia 720 la 350 euro, preț care la ora actuală a scăzut considerabil. Mi s-a părut cel mai potrivit ca raport preț-calitate.

Chiar dacă arăt o oarecare reținere atunci când vine vorba de achiziția unui smartphone foarte scump, asta nu înseamnă că nu citesc informații despre acel terminal mobil. Îmi face deosebită plăcere să descopăr ce specificații tehnice va pune de dispoziție utilizatorului orice model recent lansat.

Am destui de mulți prieteni care își schimbă telefoanele de fiecare dată când se lansează un model nou, chiar dacă cel din urmă nu aduce o performanță care să merite investiția și trecerea de la modelul anterior la cel nou. Sincer, ar merita trecerea de la un iPhone 4S la 5S, și nu la iPhone 5.

Oare de ce performanța bateriei unui smartphone nu crește în același ritm cu evoluția tehnologiei smartphone-urilor? De ce acest aspect e ignorat de producători? Sunt curios să aflu și părerea voastră despre acest ritm alert legat de acest boom al telefoanelor mobile.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Evoluția smartphone-urilor a ajuns prea departe?”

 1. Salut,
  Eu detin un HTC One S – Dual Core @ 1.7 GHz (cel cu procesor S3) si sustin articolul tau, in sensul ca ai dreptate, se scot mult prea multe telefoane => calitatea scade, termenul de garantare a suportului scade etc.
  Spre exemplu HTC cand a lansat One S, l-a lansat cu 2 proc. S3 si S4 – mai nou dar frq mai mica. One S cu S4 primeste 4.2.1 cu Sense 5, iar One S C2 (S3) nu primeste pentru ca Qualcom a intrerupt suportul pentru dirvere.

  Cu ce sunt eu de vina ca HTC a vandut in partea asta a europei S3? HTC e de vina ca produce multe modele/an si Qualcom are comenzi pentru S4, astfel primind bani pentru cercetare (probabil peste o luna apre si procesor S5, iar cei cu S4 raman cu banana-n soare).

  HTC a garantat suport pentru ambele versiuni 16 luni sau ceva de genul asta. Oricum, cand au anuntat chestia cu updateul nu trecusera lunile astea… Dar ce sa vezi ei nu-i pot obliga pe Qualcom sa suporte S3, in schimb ii sponsorizeaza in proiectarea lui S5,6,7,8, n-4….

  Ajunge un/2 modele pe an!… Nu tone!!!

  Reply
  • Știu că ești fan HTC. Nu știu prea multe despre aceste modele. Am avut o singură dată un HTC Smart, dar nu a fost chiar așa de inteligent. În orice caz, sunt câteva modele foarte interesante la HTC.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.