Decodare VIN gratuita pentru Opel + coduri piese

Daca accesati acest articol, veti afla cum sa decodati gratuit orice cod VIN al oricarei masini Opel. Pe langa asta, puteti afla codul oricarei piese pentru orice model de masina Opel, fie ca-i model mai vechi sau mai nou. Decodarea VIN-ului este destul de interesanta in cazul in care dorim sa cumparam o masina, fie ca avem deja una si vrem sa aflam mai multe informatii despre ea. 

Presupunand ca dorim sa cumparam o masina marca Opel, si cunoscand codul VIN (cunoscut si sub denumirea de cod/numar de sasiu), putem afla toate informatiile despre dotarile din fabrica ale acesteia. De ce spun din fabrica? Uneori, putem cumpara o masina SH care a fost modificata pe parcurs de fostii proprietari.

De ce specific doar Opel in articol? Pentru ca adresa online unde va voi directiona pentru a decoda codul VIN al masinii, functioneaza doar pentru codurile de sasiu ale marcii Opel. Bineinteles ca pe Google putem gasi si alte site-uri unde sa descifram codul VIN, dar 99.9% sunt aberatii sau cer bani pentru a oferi si alte detalii in afara de modelul masinii.

Devenind fan Opel din 2015 de cand am Insignia, am inceput sa caut informatii despre ea dupa ce mi-am cumparat-o. Practic, am fost curios de ceea ce poate si ce optiuni are dupa ce am cumparat-o, nu inainte. Pe langa toate aberatiile pe care le cautam despre Opel si despre Insignia, am descoperit pe un forum Opel un site de decodat gratuit VIN-ul masinii.

Sa mai tai putin din prea multa vorbaraie, sau poate nu aveti chef sa cititi tot ce scriu eu, cei care doresc sa decodeze VIN-ul unei masini Opel, poate accesa link-ul https://ecat24.com/opel/catalog/models/1/ (link-ul nu mai functioneaza, din pacate)

Pagina este disponibila in limba germana, franceza, engleza, rusa si turca. In partea dreapta avem o caseta de cautare unde putem afla modelul masinii dupa un anume cod de piesa, iar mai jos decodarea propriu zisa a codului de sasiu unde vom afla mai multe detalii despre masina.

Am folosit site-ul cu succesc pentru decodarea VIN-ului mai multor masini Insignia ale unori prieteni, dar si pentru Vectra C. Pentru alte model n-am testat.

Codul pieselor il putem afla fie dupa ce introducem VIN-ul, fie alegand modelul masinii din pagina care se va lansa accesand link-ul de mai sus. Afland codul pieselor care ne intereseaza, il putem copia in Google astfel incat aflam de la ce magazine putem comanda piesa dorita.

Daca stiti si alte surse, as aprecia sa le impartasiti aici pe blog in comentarii. M-ar interesa decodarea VIN-ului pentru un Citroen, afisand detaliat ca pentru Opel. 

blank

Ultuma actualizare 18 February 2019 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.