Cum scap de erorile din jocuri

Poti avea ultimul tip de calculator si ultima placa video, totusi se poate intampla ca intr-o zi, fara nici un motiv oareceare, un joc va da o eroare sau va va arunca intr-un blue screen. Nu va exista nici o exceptie de la acest lucru, in special daca esti un gamer profesionist. Apoi, vei incerca sa rejoci partea care a cauzat eroarea si..surpriza..din nou eroare. Ce trebuie sa faci in aceasta situatie? In acest articol, voi discuta despre principalele cauze cara fac ca jocurile sa dea erori.

1. Jocul nu este actualizat

Multe jocuri, in special cele portate in calculator (de exemplu GTA), au parte de bug-uri frecvente de la lansarea initiala a jocului. Una dintre cauzele aparitiei bug-urilor este aceea ca oamenii se grabesc sa faca o versiune pentru calculator la scurt timp dupa versiunea lansata pe consola. Versiunile special create pentru calculator, ocupa foarte multa munca si timp si rar se vor obtine jocuri fara bug-uri. Chiar daca jocul a fost creat initial pentru PC, tot vei gasi cateva erori care vor duce la o catastrofa generala. Acest lucru este cauzat de o chestie care pare nesemnificativa, dar daca un dezvoltator omite o virgula undeva, totul devine o mare problema.

eroare joc

Solutia: Daca jocurile dau erori, verifica site-ul producatorului pentru noi versiuni. Brosura jocului poate fi mentionata pe un anumit URL. Trebuie doar sa accesam site-ul si sa cautam acea adresa pentru a descoperi vreun patch nou.

2. Driverele grafice nu sunt actualizate

De foarte multe ori, o simpla actualizare a driverelor placii video poate rezolva problema aparitiei unei erori in joc. Unele jocuri se pot bloca si vor afisa o eroare “driver not responding error”, care uneori poate fi evitata cu un simplu update. [adsense float=”center”]

Solutie: Trebuie doar sa cunosti modelul placii grafice. Daca vizitati site-ul producatorului, sigur veti gasi sectiunea destinata descarcarii ultimelor drivere.

3. Memoria calculatorului da semne de slabiciune

O alta cauza pentru care jocurile pot da erori este datorata memoriei ram care poate avea erori. Ar trebui sa rulam un proces de testare a memoriei calculatorului.

4. Nu folosim ultima versiune DirectX

DirectX este unul din lucrurile care ajuta calculatorul sa comunice cu placa grafica si face ca cele mai bune detalii sa apara in joc. Daca nu folosim o ultima versiune de DirectX, jocurile nu pot rula corespunzator si pot da erori.

Solutie: Apasati aici pentru a descarca ultima versiune.

5. Windows-ul nu este actualizat

Probabil suna prosteste, dar actualizarile sistemului de operare sunt uneori necesare pentru a comunica corespunzator cu partea hardware. Actualizarile care afecteaza componentele hardware sunt de obicei cele mai cruciale in acest caz. Mergeti la Windows Update si actualizati sistemul. Obtineti ultimile tipuri de software pentru vedea daca ceva s-a rezolvat in legatura cu erorile oferite de jocuri.

Solutia: rulati actualizarea sistemului.

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “Cum scap de erorile din jocuri”

 1. Sau mai simplu îți cumperi o platformă dedicată jocurilor,PS3,XBOX,etc. Calculatorul nu este în mod obligatoriu și o consolă de jocuri, el poate fi folosit în mult mai multe scopuri fără să mai dea erorile de mai sus!Dar din păcate pentru mulți calculatoru( cu Windows)= consolă de jocuri.

  Reply
  • Calculatorul este folosit atat pentru jocuri, munca de birou, filme, muzica, etc .. e si normal ca uneori sa mai intampinam si probleme. Corect ar fi, la fel cum zici si tu, daca esti gamer atunci iti iei un ps3, xbox etc..

 2. Singurele jocuri cu buguri pe care le-am intalnit au fost The Saboteur (care nici n-a fost terminat ca cica s-au inchis studiourile inainte sa-l poata inbunatati, defapt, parca si storyline-ul pe la sfarsit este cam “grabit”) si Half Life 2 Ep 2 (probabil din cauza ca am si Windows 7 64bit si jocul este vechi).

  Foarte utile sfaturile, mai ales cel cu RAM-ul, de multe ori din cauza lui apar BSOD-uri sau se blocheaza (ingheata) :)

  Reply
  • Crede-ma, am fost gamer inrait (spre disperat). Am avut zeci de jocuri care faceau probleme, in special din incompatibilitate software cat si hardware. Am facut 3 ani de cand nu am mai “atins” un joc, de cand nu am mai spart tastaturi, mouse-uri, si indoit carcase la unitate.

 3. Offf, nu cred ca o sa scapam prea curand de eterna batalie pc vs console. Referitor la articol, si eu caut toate solutiile posibile atunci cand nu-mi merge un joc, dar de multe ori un search pe “goagăl” cu continutul erorii este de ajuns sa gasesc pe altii cu aceeasi problema si sa aflu rezolvarea.

  Apropo, la multi ani!

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.