Cum sa renuntam complet la Google

Cu totii stim ca cei de la Google urmaresc absolut toate miscarile noastre pe internet. Suntem monitorizati pas cu pas, in caz ca nu stiati. Strang orice fel de informatie despre noi, si vor sa detina controlul. Poate ca suna cam dur, dar chiar asa este. Bineinteles, nu vom avea de suferit de pe urma asta, nu toti, si cel putin nu acum.

Personal, imi plac foarte multe lucruri oferite de Google, asa ca momentan nu am nici un motiv sa renunt la acesta, dar posibil sa existe alte persoane care vor asta si nu stiu cum sa o faca.

Renuntarea la serviciile Google

Primul pas care trebuie facut, fiind acela de a nu mai utiliza nici unul dintre serviciile Google. Calea cea mai usoara este aceea de a ne deloga de la serviciile oferite si de nu a ne mai loga inapoi. Recent, Google a consolidat o multime de servicii oferite (Google Plus, Gmail, YouTube etc), intr-un singur cont.

Daca intr-adevar vrei sa renunti complet la Google, atunci, pentru a nu te mai simti tentat, poti lua masura cea mai drastica: stergerea contului Google.

Cum se sterge un cont Google?

1. Ne logam in contul Google (asta daca nu suntem logati deja)
2. Navigam la pagina Account Settings.
3. Facem click pe “Close account and delete all services..”

Recomandarea mea este sa nu stergi contul Google, daca simti unele remuscari. Uneori acesta poate fi de un real ajutor. Daca te hotarasti sa stergi contul, si vrei sa mergi pana la capat in a renunta la Google, atunci trebuie sa faci si unele schimbari.

Un nou motor de cautare: DuckDuckGo

[adsense float=”center”] Principalul serviciu oferit de cei de la Google, este Google Search. In acest caz, trebuie sa cauti o alternativa care sa te avantajeze. In acest caz, daca te uiti dupa ceva care sa iti ofere intimitatea de care ai nevoie, trebuie sa alegi DuckDuckGo.

Numele motorului de cautare nu este unul foarte bun, dar sunt numarul 1 in a-ti respecta intimitatea. Acesta fiind folosit si de cei de la Anonymous. Bineinteles, putem opta si pentru Bing, dar fara a avea pretentia la intimitate online.

Un nou serviciu de Email: Hotmail sau GMX

Tot respectul pentru Gmail. Este al doilea serviciu utilizat in lume, dupa cel de cautare, oferit de cei de la Google. Dar cand vrei sa renunti complet la acest gigant, atunci trebuie sa cauti si alte alternative pentru mail. Doua dintre acestea pot fi Hotmail si GMX.

Un nou site de video share-ing: Vimeo

Cu toate ca este aproape imposibil ca cineva sa renunte complet la YouTube, exista cateva variante nu atat de populare dar care sunt ok. Una dintre acestea este Vimeo.

Browser de internet: Firefox sau Opera

Cea mai buna alternativa de a inlocui Chrome, este Firefox. Acesta este un browser de internet foarte bun, si care se lupta cot la cot cu primul amintit. De asemenea, este si exprem de popular.

A doua recomandare, ar fi Opera. Nu am avut mari tangente cu acest browser, dar pare destul de bun. Daca vreti sa fiti putin mai exotici, puteti testa noul browser descoperit de mine – Slimboat.

Stiu ca este foarte greu sa renuntam la Google, dar poate unii au motivele lor. Etapele de mai sus, sunt principalele lucruri de care ar trebui sa tinem cont si pe care trebuie sa le parcurgem.

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

9 thoughts on “Cum sa renuntam complet la Google”

 1. Si dupa ce faci toate astea te poti calugari in liniste. :D
  Una este sa-ti protejezi propria intimitate nefacandu-ti publice toate detaliile personale pe retelele de socializare si alta e sa nu utilizezi Youtube fiindca e posibil ca The Great Spy Google sa-ti afle preferintele muzicale.
  In plus, pentru utilizatorul obisnuit, sunt unele dezavantaje clare in utilizarea unora dintre alternativele din articol: Vimeo e bun dar Youtube e si mai bun iar Duckduckgo nu are suficienta acuratete, te trimite spre situri din Honolulu la cautarea unui cuvant banal gen “aspirator”.
  In loc de gmx as sugera outlook.com, interfata e mult mai prietenoasa si e usor de configurat insa si acolo e un Great Spy dupa perdea : Microsoft. :D
  Parerea mea este ca nu e cazul sa cadem in paranoia. Fara indoiala, trebuie sa avem grija sa ne protejam datele personale insa de aici si pana la a tasta cu manusi pentru a nu lasa amprente e cale lunga. :)

  Reply
  • Asta e si ideea, de a ne calugarii :). Legat de browsere, video share-ing, mail etc, sunt doar sugestii.
   Eu am folosit duckduckgo dar pentru cautari in engleza. S-a descurcat super ok.

 2. Pentru paranoicii hardcore e un documentar numit “Track me if you can” unde te invata diverse tehnici pentru a nu mai fi urmarit de nimeni.
  Eu unul nu-mi fac griji, nu ma consider suficient de important pentru ca cineva sa-si bata capul cu ceea ce fac eu pe net, sunt doar unul din miliardele de utilizatori de internet si atat. Cat despre renuntare la motorul de cautare google, gmail si youtube: no way!

  Reply
  • Acum o sa caut documentarul sa vad despre e vorba. Legat de renuntarea la Google, pentru noi bloggerii (astia incepatori), nici nu se pune problema.

 3. Nu prea ai cum sa renunti la Google mai ales daca lucrezi in SEO, blogging, si cam tot ce inseamna Internet. Si pe mine ma enerveaza ca tot incearca sa-mi grupeze tot pe un singur cont ca sa poata agrega datele, dar momentan nu avem ce face, alternativele nu sunt la fel de bune, trebuie sa recunoastem.

  Reply
  • E putin aiurea cu contopirea tuturor serviciilor intr-un singur cont. Uneori folosesc anumite servicii in diferite scopuri. Dar trebuie sa ne conformam situatiei. Ar fi ceva sa facem “greva” o saptamana sa vedem ce iese :)).

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.