Cum protejam iPhone-ul impotriva furtului

Pierderea iPhone-ului este mai mult decat pierderea hardware-ului, de asemenea, inseamna ca toate datele sunt pierdute, si posibil, accesate de catre hackeri, care le folosesc cu rea intentie. Desi este dificil prevenirea pierderii telefonului dvs., exista moduri in care puteti face ca procesul de recuperare sa fie mult mai usor, sau sa faceti accesarea datelor o sarcina imposibila.

Protejarea iPhone-ului

Un serviciu care este foarte recomandat pentru a proteja iPhone-ul este Find My iPhone. Nu fiti indusi in eroare de nume, poate fi utilizat pentru a gasi iPad si iPod Touch dvs., de asemenea.

Find My iPhone este o aplicatie de la Apple si este adanc integrat in iCloud. Acesta va permite sa vedeti iDevice-ul dvs. pe o harta si sunteti capabil sa blocati de la distanta, trimiteti un mesaj, si stergeti informatiile din dispozitiv de la domiciliu. O sonerie poate fi chiar activata, lasand oricarui hot la cunostinta sa lase in pace telefonul, sau sa permiteti persoanei care a descoperit iPhone-ul pierdut sa stie unde sa-l returneze.

Cum functioneaza: Pentru a activa, trebuie sa va asigurati in primul rand sa descarcati serviciul din App Store. In plus, trebuie sa va asigurati ca v-ati inregistrat la iCloud. Odata ce aplicatia este descarcata si v-ati facut toate setarile necesare cu iCloud, mergeti la setarile iCloud in meniul Settings. De acolo, mergeti la Find My iPhone si pozitionati comutatorul pe on.

Faceti o copie de rezerva (back up) si sincronizati-va dispozitivele

Pentru majoritatea persoanelor, nu conteaza faptul ca iPhone-ul lor a fost furat, ci mai mult faptul ca informatiile lor au fost furate facandu-i furiosi. O modalitate de a preveni aceasta intamplare este de a va asigura ca aveti active servicii, cum ar fi iCloud şi Dropbox instalate pe iDevice-ul dvs. si pe Mac.

blank

In primul rand, cu iCloud, asigurati-va ca l-ati setat sa transmita detaliile despre iCloud dvs. catre celelalte iDevices. Cand este activat, iCloud pastreaza o copie a tuturor evenimentelor dvs. iCall, notite, Apple Mail (. me, .mac, si. ICloud), toate iWork dumneavoastra si informatiile dvs. de contact, plus Find my iPhone. Aceasta din punct de vedere tehnic permite doar fotografiilor sa nu fie salvate.

[adsense float=”center”]

Cum functioneaza: Pentru a activa iCloud pe iDevice-ul dvs. dumneavoastra, asigurati-va ca dispozitivul dvs. are iOS 5. Mergeti la “Settings -> iCloud”. Veti putea sa va conectati utilizand ID-ul Apple. In setarile iCloud, comutati toate informatiile pe care doriti sa salvati in iCloud. Mergand la “Storage and Backup”, puteti sa vizualizati cat de mult spatiu de stocare este disponibil si cum sa achizitionati mai mult. Comutarea “Back Up” va permite sa realizati o copie de rezerva in mod automat (foarte recomandat). Puteti, de asemenea, crea copii de rezerva la orice muzica, aplicatii, si iBooks achizitionate mergand la Store si comutand download-uri automate.

Realizarea unei copii de rezerva a fotografiilor dvs.

Stream Photo va permite sa vizualizati fotografiile dvs. salvate in ultimele 30 de zile. In acest caz intervine Dropbox. Daca activati Dropbox, veti fi capabil sa salvati informatiile din aplicatii care se folosesc de Dropbox. In plus, fotografiile pot fi salvate, de asemenea, in Dropbox. Cu 2GB gratuit, care este un spatiu amplu pentru salvarea celor mai importante informatii atunci cand se produce un furt.

blank

Pentru a activa Dropbox, asigurati-va ca ati descarcat aplicatia atat pentru iOS cat si pentru Mac. Va puteti inscrie la Dropbox si sa descarcati pentru Mac de aici. Totul de acolo este destul de simplu. Aplicatiile care suporta Dropbox (iBooks, fisiere PDF in Mail sau alte programe, etc), va permit sa adaugati direct din aplicatie. Daca doriti sa vizualizati continutul, puteti face acest lucru direct din aplicatia Dropbox.

Ce sa faceti dupa incident?

blank
In cazul in care iPhone-ul este pierdut sau furat si ati pre-configurat Find my iPhone dinainte, il puteti activa acum pentru a gasi dispozitivul dvs..
Daca este gasit si sunteti foarte sigur ca acesta a fost furat de la dvs., contactati autoritatile si oferiti-le informatii cu privire la iPhone-ul pierdut si unde este acesta. In cazul in care a fost pierdut sau in cazul in care informatiile privind localizarea nu pot fi furnizate, iPhone-ul dvs., ar trebui sa redea in acest caz un sunet de avertizare si un mesaj  descurajand hoti. Puteti activa, de asemenea,o telecomanda de stergere a informatiilor, care curata iPhone-ul dvs. de orice informatii si il blocheaza. Un mesaj poate include informatii de contact atunci cand / daca este gasit.

Sunati la furnizorul de servicii

Ar trebui, de asemenea, sa contactati furnizorul dumneavoastra de servicii si sa le suspendati hotilor accesul la contul dvs.. Acest lucru este foarte recomandat in cazul in care iPhone-ul nu este conectat cu Find my My iPhone sau daca nu sunteti in masura sa-l activati. Acest lucru va preveni hotul de la utilizarea serviciilor dvs. pentru a efectua apeluri sau de a folosi datele.

Concluzie

Este usor sa spunem ca trebuie sa fiti atenti in timp ce manipulati telefonul dvs. si sa nu-l plasati oriunde, dar avand in vedere modul in care putem fi nepasatori in timp ce suntem obositi sau nu acordam atentie, supravegherea acestuia in orice moment poate fi o sarcina dificila.

Pierderea telefonul sau furtul acestuia este un lucru destul de comun, care se intampla aproape tuturor. In timp ce nu puteti impiedica acest eveniment urat, cel mai bun mod este de a va proteja, astfel incat sa-l puteti regasi mai tarziu, sau in cel mai rau caz, sa faceti dificil, sau chiar imposibil, pentru hot sa acceseze datele.

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum protejam iPhone-ul impotriva furtului”

  1. “Pierderea iPhone-ului este mai mult decat pierderea hardware-ului”
    Defapt pierderea oricarui telefon High-End (SGS3, HTC OneX etc.)

    Totusi mi-a placut sa citesc acest articol :) chiar daca n-am iPhone, unele chestii se aplica si pe Android :)

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.