Cum calibram bateria smartphone-ului

Daca observam, de exemplu, ca procentajul bateriei smartphone-ului scade de la 100% la 95% sau de la 20% la 15% (valori alese aleatoriu) stim sigur ca baterie necesita calibrare. Mai exact, trebuie sa resetam senzorul care indica acuratetea nivelului de incarcare al bateriei.

In mod implicit, pe un smartphone nou, iconita care indica bateria telefonului nu este insotita si de valoarea procentajului acesteia. Aceasta optiune trebuie activata din setarile telefonului. Cel putin asta am descoperit eu pe ultimele 6 telefoane cumparate. Nici unul nu a venit cu aceasta optiune activata.

Afla: cum prelungim viata bateriei laptopului

Prin urmare, daca observam acest picaj brusc al bateriei de la o valoare la alta, inseamna ca bateria si-a mai pierdut din capacitatea acesteia de incarcare, iar senzorul indica eronat valoarea reala a acesteia.

Bateria smartphone-ului trebuie calibrata in felul urmator:

  1. lasam bateria sa se descarce pana cand telefonul se inchide singur. Ne asiguram ca e descarcata complet incercand sa aprindem telefonul.
  2. cu telefon inchis, il incarcam 100%.  Lasam telefonul inchis in tot acest timp.
  3. tinand telefonul conectat la incarcator, il aprindem si asteptam sa incarce sistemul de operare. Senzorul bateriei trebuie sa indice 100%.

Daca totul a decurs normal, iar bateria e 100% incarcata, atunci am rulat cu brio calibrarea bateriei. Putem proceda astfel odata la cateva luni.

Cateva sfaturi de la Cristian legate de bateria telefonului sau tabletei.

Ultuma actualizare 7 March 2017 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Cum calibram bateria smartphone-ului”

  1. O prostie!!!
    Bateria se pune la încărcat când are min.19 , și nu se lasă la încărcat peste noapte.
    O prostie de articol.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.