Cont premium Microsoft Office 365 Personal

Am si folosesc cont premium Microsoft Office 365 Personal de peste un an de zile. Mai exact de pe 8 noiembrie 2021, atunci cand m-a luat valul si am facut abonament pentru acest pachet office premium. Imi doream mult sa folosesc Outlook si acasa, pentru ca la munca il folosesc zilnic, merge super bine si e simplu de folosit.

Abonamentul costa €69 pe an si se reinnoieste automat, aparent. Asta am aflat pe pielea mea. Nu ca nu as fi vrut sa il reinnoiesc, doar ca m-a luat prin surprindere. Primisem ceva mail-uri ca se apropie reinnoirea, dar nu am citit atent spre deloc sa aflu ca trage banii automat de pe card. In fine, uitasem de asta, dar am vazut imediat cand s-a retras suma de pe card.

Am scris o multime de articole despre programe premium vs soft gratuit, dar de ce sa mint, aplicatiile premium ies in evidenta in sensul bun. Adica mai rar gasesti ceva prost facut si care sa nu faca ceea ce trebuie sa faca, mai ales daca costa si o suma frumusica de bani. Nu vorbim de 4 – 5 euro. Plus ca un soft premium, pe langa functionalitatea buna pe care trebuie sa o ofere, trebuie sa aiba si o interfata grafica destul de buna si intuitiva.

Nu degeaba, din punctul meu de vedere, Microsoft Office este mult mai intuitiv de utilizat decat Libre Office. Asta ca exemplu. Si aici ma refer mai mult la Word si Excel pentru ca pe astea doua le folosesc. Inainte gandeam altfel cand spuneam ca mai bine Libre Office decat Microsoft Office. Nu este vorba ca 10 ani mai tarziu gandesc altfel, ca as putea la fel de bine sa folosesc si Libre, iar cu ceva exercitii fiecare dintre voi il va putea utiliza fara mari greutati.

La fel si despre Outlook, care nu e neaparat un must have, dar pur si simplu ma impac foarte bine cu el pe calculatorul de la munca incat mi-am dorit sa il folosesc si acasa. Il am si pe telefon si e aplicatia de baza pentru citit si scris mailuri. Stiu ca am scris o multime de articole despre Thunderbird, dar inca il folosesc de 10-11 ani de cand am inceput sa scriu despre el. Il deschid zilnic sa citesc mail-urile conectate la aces blog. Pe langa mail-urile personale pe diferite platforme, am si doua mail-uri create odata cu blogul. Pe Thunderbird sunt logat cu 5 mail-uri, pe Outlook cu 4. Daca tastati aici pe blog sus in caseta de cautare Thunderbird, gasiti foarte multe articole interesante de acest program. Poate sa faca foarte multe lucruri.

Ce mai contine acest abonament premium Microsoft 365

In afara de Outlook si de pachetul office, am 60 de minute gratuie in Skype sa sun pe cine vreau. Nu-mi sunt de folos absolut deloc pentru ca nu folosesc Skype decat atunci cand vorbesc cu bunicii si ii sunt pe video.

1TB spatiu de stocare in OneDrive, dar pe care nu il folosesc. Am doar 1GB ocupat cu fisiere inutile incarcate cu ani inainte de pana sa am cont premium.

Pachetul office pentru smartphone, ceea ce e destul de bun. Folosesc Word si Excel pe telefon, dar nu mai stiu sigur daca au venit preinstalate pe Samsung sau nu.

Abonamentul mai ofera si Family Safety care nu prea stiu ce este pana in acest moment si nici nu cred ca ma va interesa vreodata, dar si Microsoft Teams. La fel de inutil si irelevant pentru mine pana la ora actuala.

Merita banii acest abonament Microsoft?

Sigur ca da, atat timp cat folosim intens tot ce ofera. Dar in cazul meu, imi este util doar partial. As putea spune ca folosesc doar Outlook-ul. La celelalte as putea renunta imediat. Insa voi incerca sa fac back-up in cloud-ul OneDrive daca tot il am pentru ca Google Drive cu cei 15GB gratuiti e plin.

Last Updated on 23 February 2023 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Cont premium Microsoft Office 365 Personal”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.