Chestii nasoale in online

Chiar daca nu mai pot scrie ca inainte pe blog, nu am ramas in urma cu tot ce misca pe internet. Insa, mai bine sa fi ramas in urma, decat sa fiu asa de dezamagit de toate schimbarile care s-au facut si care vor urma. 

Am incercat pe cat de mult posibil sa nu ma atasez, daca as putea spune asta, de anumite servicii sau tool-uri online, ci sa ma limitez la cules informatii si ceva scris pe blog in limita timpului. Si am sa spun si motivele. 

Google Reader imi placea foarte mult, dar s-a dus. Era ceva simplu si intuitiv de utilizat. Sunt alternative multe, foloseam intr-un timp Thunderbird, apoi Good News, razumandu-ma in cele din urma la Feedly. Dar nici el nu are pace. Aplicatia au modificat-o atat de mult incat imi vine sa o sterg. In browser a mai ramas cum a ramas, dar nu-i vad un viitor stralucit. Vorbesc de varianta sa gratuita si limitata pe care o utilizez. Modifica din ce in ce mai mult la el, sa faca bani, ceea ce inteleg, dar parca e naspa. 

Google+ se inchide. Il foloseam cu asa mare drag si incantare la inceput, incat Facebook era asa de umplutura. Dupa nici un an sau doi, nu a prins la lume. Cu toate astea, n-am renuntat nici in ziua de azi la el pentru ca mi-a placut. Acum nici nu voi mai putea spune ca renunt, ca oricum nu am incotro. Oricum, n-am mai fost activ de cand cu pauza asta mare pe blog. 

WordPress-ul devine din ce in ce mai greu de utilizat prin toate schimbarile aduse in versiunea 5. Inteleg ca trebuie actualizat mereu sa tina pasul cu restul lumii, dar prea mari schimbari pe partea cu editarea si scrierea articolelor. Are mai bine simplu, intuitiv, nu ce au facut acum. Actualizarea de securitate e ok, dar editorul e varza din punctul meu de vedere. Tinand cont ca asta-i primul articol scris in WordPress 5, mi se pare greu editorul. 

Si multe altele care nu-mi vin acum in minte. M-am limitat doar la cele de mai sus pentru ca de ele m-am lovit acum, direct. Insa sunt multe alte chestii care s-au stricat si se vor strica si mai tare. Inteleg dezvoltarea, goana dupa a face bani, dar uneori prea se strica lucruri misto. 

Sa nu mai vorbesc de Facebook, din ce era odata in ce s-a ajuns. Sigura chestie care-mi place de pe facebook e Marketplace, care m-a ajutat sa vand ceva si sa-mi cumpar cauciucuri si jante pentru masina la un pret foarte avantajos. Te pune foarte rapid in contact cu vanzatorul/cumparatorul, iar asta-i un lucru bun. Vedem cat o mai tine asta pana nu vor cere bani sa te lase sa pui ceva la vanzare, sau sa iti ceara ceva comision. 

Imi plac schimbarile, dar nu schimbarile radicale. 

Voi? 

Last Updated on 12 December 2018 by Alexandru Ionut

8 thoughts on “Chestii nasoale in online”

 1. Pasul pe care il face WordPress mi se pare foarte tare. Era cazul sa se traga linie si sa se alinieze cu ceilalti. Cu un ochi pe documentatie inveti imediat ce-ti trebuie legat de gutenberg.

  Culmea, dupa 3-4 luni de folosire, dupa ce am trecut la cineva pe clasic… ma scarpinam dupa optiuni.

  Reply
  • Am facut udate-ul la WP5, dar inca nu avusesem timp sa ma uit ce si cum pana in seara asta. Citisem pe la tine ceva despre editor, iar in seara asta cand am vazut, era sa-mi dau o palma :)). E chestia de obisnuinta, ca dupa doua-trei articole, iti intra la degete totul :D

  • Multumesc de recomandare. Parca am citit ceva titluri cu numele asta, daca nu ma insel, dar nu sunt sigur. Astept urmatorul update major la feedly, iar daca-l trantesc de gard cu modificarile, incerc alternativa sugerata de tine.

 2. Acelasi lucru se cam intampla si cu facebook la momentul actual. Am inceput sa intru din ce in ce mai rar din cauza reclamelor. Faci de 2,3 ori scroll, apare reclama, sugestii, numai tampenii ce tin de marketing. Sucks!

  Thunderbird inca e bun, adica asa arata de cand a fost conceput si inca il folosesc pentru ca mi se pare cam cel mai bun client email ca aplicatie executabila/sau pe distro.
  Google+ l-am sters acum cateva luni de zile ca nu aduce niciun beneficiu. A mai fost si o retea de socializare ce tinea de Microsoft (gen Instagram) pe care multi nu o cunosteau, au oprit-o si pe aceea. S-a mai dus si Yahoo Squirrel si a aparut noua varianta care sigur nu a rezista prea mult.
  Wordpress este okay, dar a devenit bun pentru programatori la nivel de cod.

  Sunt multe chestii ce au devenit nasoale!

  Reply
  • Si vor urma multe altele. Faza cu fb e ca au fugit majoritatea pe Instagram. Acolo pun poze, pe facebook restul mizeriei. Prea mult nu stiu de Instagram, ca n-am vrut sa-mi fac si acolo cont. Astept sa-l inchida :))

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.