Cea mai fiabila marca auto este Renault

15 December 2018

Puteam sa enumar cel putin 7 sau 8 marci auto si tot nu o nimeream pe asta ca fiind cea mai fiabila marca auto din Europa. Am condus foarte multe marci auto din 2007 de cand am carnetul, avand undeva la 150 000km pe sosele in acesti ani. Cu plus minus, bineinteles, ca nu am tinut socoteala exacta. Dar cu aproximatie, cam pe acolo bat. Nu e mult, dar suficient sa am o oarecare experienta si sa-mi pot da cu parerea.

La ora actuala detin doua masini, un Opel Insignia 2.0 si un Citroen Berlingo 1.4i.  Cei mai multi kilometri i-am facut cu Insignia, apoi cu un Golf 4 1.9 SDI, cu Dacia 1310 si restul cu foarte multe masini de la rent-a-car. 

La toate masinile avute am schimbat cateva piese, in afara de consumabile. Cel mai putin am schimbat la Golf, doar rola intinzatoare si cureaua de accesorii, la cei 175 000km cu cat am cumparat masina, pe care am tinut-o 2 ani si ceva. Motorul fiind unul dintre cele mai fiabile care exista, un SDI de 1.9, aspirat, 50kw cu 68hp. 

Cel mai mult am schimbat la Insignia, in cei 4 ani care se implinesc in mai, anul viitor. Review-ul masinii il gasiti la Zoso pe blog. La Citroen, fiind mai vechi, din 2006, am schimbat preventiv distributia, dar intra la consumabile. Pe langa, s-a rupt un brat la timoneria cutiei de viteze, am schimbat termostatul, iar acum trebuie sa inlocuiesc de urgenta sonda lambda. Masina o am de 11 luni, are 180 000km, iar ultimii 5 mii sunt facut de mine. Practic, in 5 mii de km a trebuit sa schimb cate ceva la ea.

Revenind la subiect, cea mai fiabila marca auto, conform 99Vehicles, este Renault. Am o oarecare incredere in acel baiat pentru ca are scoala si e inginer in domeniu. Am condus vreo trei masini Renault de la rent-a-car, timp de cateva saptamani, dar n-am avut niciodata probleme cu ele si chiar au mers bine. Bineinteles, masini de buget, precum Renault Clio, Symbol sau Megan.

Fara a mai scrie pe blog despre masini, afirmatia asta legata de marca Renault ca fiind cea mai fiabila m-a facut sa scriu acest articol. Dupa cum am scris in primul paragraf, puteam alege lejer alte marci auto ca fiind cele mai fiabile, dar nu m-as fi gandit nici o clipa la Renault. 

Voi ce parere aveti? Are dreptate sau nu? 

3 Comments

 • Gabriel 19 December 2018 at 8:45 am

  Talisman arata super. si eu ma tot uit la ele pe strada :)

 • Gabriel 19 December 2018 at 4:44 am

  Tata are/a avut pe scoala numai Dacia si Renault, noi si SH. In afara de consumabile, nu-mi amintesc sa fi schimbat ceva la ele.

  • Alexandru Ionut 19 December 2018 at 7:45 am

   Eu, care aveam tendinta sa cred ca Renault nu e o marca nici macar buna, ma tot uit la un Talisman. Acum fac legatura putin cu faptul ca la rent a car Ploiesti de unde iau mereu masini cand merg in vacanta, au multe Renault. Chiam am sa-i intreb, cu prima ocazie, de fiabilitatea masinilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.