BitDefender Internet Security protejeaza, dar incetineste viteza netului

Au trecut doua luni de cand am achizitionat licenta BitDefender Internet Security pentru 3 calculatoare. Cred ca a fost una dintre cele mai neinspirate momente pe care le-am avut cand am cumparat online. De regula, ma interesez de diverse amanunte cand vreau sa iau o anumita decizie, dar cand am cumparat licenta pentru acest antivius, am cam dat-o bara. 

Nu vreau sa fiu inteles gresit. BitDefender este numarul unu in materie de aplicatii de protectie. Spun asta pentru ca toate testele, review-urile, si topurile il dau castigator detasat. In continuare o sa aflati de ce mi s-a pus mie pata pe BitDefender Internet Security.

Sunt vinovat pentru ca am dat bani pe acest pachet, existand sansa sa-l instalez cu tot cu licenta gratuita fara sa cheltui ceva. Uneori, acesta este pus la dispozitie gratuit, pentru utilizatori. Nu-mi pare rau, dar vreau sa zic :).

Partea mai nasoala e ca Internet Security vine si cu Firewall, inca un zid pus in fata conexiunii la internet. Modemul are un firewall, sistemul de operare are firewall, antivirusul are firewall. Astfel, netul nu mai are putere, iar viteza acestuia scade simtitor de deranjant.

bitdefender 2015 firewall

S-ar fi presupus ca versiunea 2015 BitDefender Internet Security vine cu rezolvarea acestei probleme, dar nu-i asa. Tocmai ce am facut upgrade zilele trecute, si nu se simte nimic. Parca tot mai rau este.

Am dezactivat firewall-ul din antivirus, si l-am reactivat pe cel din Windows (pe care-l dezactivasem initial). Nu sunt multumit de rezolvare, dar mai caut solutii. Netul merge mult mai ok cu firewall-ul din Windows. Recunosc, am fost avertizat de @happyday in legatura cu prostia pe care am facut-o.

 

Ultuma actualizare 21 August 2014 by Alexandru Ionut

10 thoughts on “BitDefender Internet Security protejeaza, dar incetineste viteza netului”

 1. BitDefender Internet Security este o aplicatie «grea», iti trebuie calculator puternic. Acesta este unul din motive pentru care am renuntat la el.

  Reply
 2. Daca simti nevoia unui Firewall,dar cel din Windows nu iti e suficient,cel din BitDefender iti pune bete in roate….incearca ZoneAlarm sau Comodo Firewall :)

  Reply
  • m-am lecuit. am salvat cateva articole interesante despre firewall, dar sa prind ceva timp sa le citesc.

 3. Sorry, man.
  Si eu l-am scos de pe laptop, insa nu din cauza problemelor cu firewall-ul (n-am avut asa ceva), ci pentru ca Bluestacks (un emulator de Android excelent) nici macar nu se instaleaza din cauza Bitdefender. Chiar afiseaza un mesaj personalizat, ceva de genul “Se pare ca ai Bitdefender instalat, aplicatia noastra nu este compatibila cu acest antivirus.Pa.”. Si cum feciorasului meu ii plac foarte mult Angry Birds-urile insa telefonul meu nu ii este tot timpul accesibil iar tableta e o panarama depasita la toate capitolele, i-am facut vant Bit-ului. :D
  Macar n-am dat bani pe el. :P

  Reply
 4. Folosesc Avast internet security luat “Gratis” merge Excelent de mult timp.Orice lucru platit nu trebuie sa fie si bun,asa ca da-l jos si Gata.

  Reply
 5. Eu am McAfee care a venit preinstalat. Nasolia e ca nu lasă Windows Defender Firewall, pentru că el a preluat controlul asupra chestiunii …”These settings are being managed by vendor application McAfee Personal Firewall”. Dacă scot temporar firewalul din McAfee, rămân fără protecție, dar câștig în banda de internet aprox 50-60 Mbps. Toate aceste firewaluri+ alte cauze- exl browser consumator de resurse- imi mananca in plus 100-150 Mbps. TESTAT !. Avem de ales intre siguranta si rabdare la download…..

  Daca vrea sa scot firewalul din McAfee trebuie sa-l dau jos cu totul. Nu ma risc sa raman fara antivirus…..

  Reply
  • Eu tocmai ce mi-am reinnoit licenta la Kaspersky IS. daca vrei, spune-mi si-ti dau link de unde poti prinde licenta destul de ieftina. Anul trecut am dat aproape 80€, iar acum am prins pe un site licenta cu 20 si ceva de euro.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.