Anunt: voi publica articole mai scurte

Cred ca am mai spus-o sau am dat de inteles ca vreau asta, dar acum va voi anunta oficial ca voi incepe sa public articole ceva mai scurte. Nici cele postate deja nu sunt foarte lungi, dar voi incerca sa consum mai putin timp pentru redatarea articolelor. Bineinteles, daca va fi absolut necesar sa scriu textul mai lung, nu voi ezita sa fac acest lucru. In plus, voi renunta in a mai publica o multime de printscreen-uri in articole, in special in cele in care prezint programe. 

Dezavantaje

– pozitie proasta in Google din cauza textului scurt care inseamna o destul de slaba optimizare SEO

– bounce rate de 3 lei

– trafic pentru ca lumea va crede ca-i un blog de rahat, avand articole scurte

 

Avantaje

– castig timp pentru mine, pentru scoala, pentru orice altceva

– nu voi mai plictisi cititorul

– poate voi publica mai des

– am timp sa citesc mai mult si sa va ofer informatii valoroase in doar cateva randuri

– las alti bloggeri sa-mi dezvolte articolele si rog sa ofere sursa :))

 

PS: dupa o perioada voi trage linie si va voi oferi concluzia. Sper sa nu va asteptati la articole de doar 50 de cuvinte, pentru ca nu vor fi nici SMS-uri. :D

Gresesc?

Ultuma actualizare 15 May 2014 by Alexandru Ionut

11 thoughts on “Anunt: voi publica articole mai scurte”

 1. Lungimea textului din articole – un termen relativ, in specila lungimea lor optima, deoarece in functie de tipul si tematica resursei textul va fi diferit.

  Cu alte cuvinte, ar trebui sa decizi ce articol din punctul tau de vedere este bun. Bineinteles ca vei raspunde: articol, in care poti gasi raspuns clar si complet la intrebarea pusa. Doar ca intrebarile sunt diferite, poti doar intreba de unde sa-mi cumpar incaltaminte de sezon la preturi reduse, si ca raspuns complet vor fi suficiente cateva randuri cu adresa magazinului, un simplu link catre site-ul magazinului, precum si o analiza detaliata a acelui magazin.

  Adica, lungimea textului si numarul de caractere nu sunt importante, sunt mult mai importante calitatea si esenta articolului. Cred ca dupa acest principiu ar trebui sa te ghidezi pentru a scrie articole.

  Reply
  • Vorbesti de optimizare, dar asta intr-un text scurt suna a spam. Bineinteles, text de 5 randuri care implica toate practicile de acum cativa ani. Asta poate aduce penalizare.
   De foarte mult timp n-am mai cautat sa scriu despre ceva ce sa aduca trafic direct, ci despre ceva interesant (cel putin pentru mine).

 2. Mno, iote la el, cand nu are concediu e laconic. :D
  O sa vedem ce e si cu telegramele astea pe care vrei sa ni le expediezi via mystreet7.com. Ca vorba aia, ce nu face cititorul pentru linistea sufletelului bloggerului candva sarguincios. :P

  Reply
 3. PS: Io cred ca stiu de unde ti se trage : ai constatat cu stupoare ca ultima ta achizitie, scula aia de Lenovo pe care ne-ai prezentat-o intr-o expunere de 150.000 de caractere si 400 de imagini, nu scrie singura articole. Asa ca telegramele nu-s decat o consecinta a dezamagirii profunde care te-a cuprins de-atunci incoace.
  Ce, ai crezut ca nu ma prind, nu ? :D

  Reply
  • Pe bune ca ai dreptat dintr-un punct de vedere. Sunt foarte dezamagit ca n-am gasit o solutie sa scriu cu diacritice de pe azerty fara sa schimb layout-ul in qwerty. Stiu, poate fi o solutie redactarea textelor in Word si crearea unor scurtaturi pentru caracterele mele speciale, doar ca eu nu folosesc Word pentru a scrie articolele. Scriu in Notepad sau direct in editorul text WordPress. A contat si asta in decizia mea de a scurta uneori articolele. M-am gandit de cand am publicat acest articol, iar decizia mea nu va afecta absolut toate viitoarele publicari. Am si spus mai sus, daca e necesar sa scriu mai lung, am s-o fac.

  • rau n-are cum sa fie. inseamna ca ai timp de blogging. eu de la 6 dimineata pana la 7 seara, nu vad casa. de la 7-8 spre 12 noaptea ce mai apuc si eu.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.