Top 5 smartphone-uri de încercat în 2014

Sunt un mare fan Nokia, ceea ce înseamnă că am avut o mulțime de modele de-a lungul timpului de la acest producător. Cu toate astea, nu înseamnă că n-aș încerca și alte smartphone-uri de la alți producători. Drept urmare, am realizat o listă cu top 5 smartphone-uri pe care le-aș încerca anul acesta. Probabil că vor mai apărea și alte modele lunile viitoare, dar voi vorbi doar despre cele care sunt acum pe piață.

Samsung Galaxy S5

Un telefon foarte performant și care arată excepțional de bine. Făcut să reziste la praf și la apă, ceea ce-l duce și mai aproape de utilizatorii care își supun telefoanele la condiții ceva mai dure de utilizare. Acum mult timp gândeam că un telefon foarte performant și scump îl poate utiliza doar persoana care  umblă la costum și cravată, și care n-are unde să-l spargă sau să-l zgârie. Un S5 îl poți utiliza și dacă lucrezi în construcții, asta dacă ai o limită până la care-l poți supune. Cu un procesor Quad-Core de 2500 Mhz, mult mai performant ca cel de la laptopul meu, dar cu o memorie de doar 2GB. Eu am 6 pe laptop :). Camera principală de 16Mpx, iar cea secundară de 2Mpx.

Nokia Lumia 1520

Îmi place foarte mult acest model, la fel ca și celelalte din seria Lumia. Vă întrebați ce am acum? Unu telefon superb care se numește Lumia 720. E un entry-level cu un raport preț – calitate perfect. Bineînțeles, n-aș alege un alt model sub 720. Lumia 1520 pare un model finisat superb. Are un procesor Quad-Core la 2200 MHz, 2GB RAM, o cameră de 20Mpx, iar cea secundară de 1.2 Mpx. O baterie ceva ma bună ca pe Samsung-ul de mai sus, cam cu 600 mAh.

iPhone 5S 

Nu urăsc Iphone-ul și nici sistemul de operare iOS. Folosesc un iPhone ca telefon de serviciu, dar mi-e rușine să vă zic versiunea pentru că-i foarte veche. Pentru convorbiri și ocazional net, e perfect. Pe iPhone 5S m-am jucat puțin în magazin și îmi place destul de mult. Plus că sunt obișnuit cu 4S și 5 pe care am umblat destul de mult, chiar dacă n-au fost ale mele. Telefonul vine cu un procesor A7 de care nu știu mai nimic, doar că e pe 64 biți, iOS 7 care mie îmi place, dar nu și altor fani Apple, o memorie RAM de doar 1GB care pare depășită, dar nu-i deloc așa. Camera principală de 8Mpx, iar secundara de 1.2 Mpx. Toate aceste caracteristici fac ca iPhone 5S să fie un smartphone râvnit de foarte multe peroane.

HTC One Max 4G

Un telefon de la HTC care arată superb. N-am văzut foarte multe și nu sunt familiarizat cu acest producător, dar am avut acum aproximativ 5 ani un HTC Smart care nu prea era așa inteligent și care m-a făcut să nu acord prea multă atenție acestei mărci. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Nu sunt foarte pasionat de telefoane, dar când merge pe la Media Markt pierd minute bune și la standul cu telefoane. Procesor Quad – Core la 1700 Mhz, 2GB RAM, și cu o cameră principală ciudat de mică din punct de vedere al Mpx-lor de 4. În orice caz, nu numărul Mpx-lor face diferența la o cameră foto.

LG G Flex

Un smartphone destul de ciudat, cu un design ergonomic curbat. Îmi place foarte mult funcția Dual Windows care împarte ecranul în două secțiuni pentru un multitasking ușor. Probabil că nu m-aș obișnui așa rapid cu el. N-am avut ocazia să umblu pe așa ceva. Cu prima ocazie pe care o am, îl voi căuta în magazin și-l voi butona. Procesor Quad – Core de 2260, 2 GB RAM, cameră de 13 Mpx și secundara de 2.1 Mpx. O baterie cu 100mAh mai mare decât bateria de pe Lumia 1520, și care oferă o autonomie cu mult mai slabă decât oferă cea de pe Nokia.

Un top 5 al smartphone-urilor pe 2014 care sunt disponibile și pe care le-aș încerca. Lista este oarecum aleatorie, doar că aș putea să spun perfect și ordinea perfectă din mintea mea, doar că vă las pe voi să decideți care este pe primul loc. Eu am un favorit detașat de restul. Vă invit să-l ghiciți.  În ce ordine le-ați aranja?

Ultuma actualizare 6 April 2014 by Alexandru Ionut

8 thoughts on “Top 5 smartphone-uri de încercat în 2014”

 1. Cred ca m-ar tenta mai mult un LG G2 decat Flex-ul ala. E adevarat, cel din urma aduce un interesant element de noutate in lumea telefoanelor inteligente (se vehicula, la un moment dat, ca si Apple ar cocheta cu ideea unui dispozitiv curbat) insa daca e sa le comparam, G2 este peste Flex : http://www.phonearena.com/phones/compare/LG-G-Flex,LG-G2/phones/8199,7969 .

  Intrebarea referitoare la preferinta ta e un fel de ghicitoare : nokia intr-un picior ghici ciuperca ce-i? :P
  Pentru mine, topul telefoanelor alese de tine ar arata cam asa : S5, Flex, HTC, Nokia, 5S. Recunosc, nu sunt un fan iPhone si nici nu cred ca Windows e suficient de copt in domeniul mobilelor. La iPhone apreciez calitatea atat a softurilor cat si a partii hardware (spre exemplu camera de 8 mpx la 5s scoate poze peste cele ale dispozitivelor dotate cu 13 mpx) insa exista o serie de inconveniente care-l tin departe de topul preferintelor mele : imposibilitatea extinderii memoriei interne prin card, dimensiunile relativ mici, bateria subtirica, s.a.

  Reply
  • Am ales G Flex pentru a intra puțin în zona de smartphone-uri ceva mai „ciudate„. Părerea mea e că Nokia din lista de mai sus nu prea are rival la cameră. Să spun și de baterie? În comparațiile hardware, de obicei, bateriile sunt oarecum ocolite, iar asta-i o greșeală.

  • Eram sigur ca Nokia vei alege sa fie 1 în top…
   Toate cele de mai sus sunt ok, fie ca alegi ios android sau w8… Eu as alege mai multe variante, nu doar una.. Și 5s și lumia, dar și LG sunt ok…

 2. Despre LG G Flex ai citit probabil mai multe la mine când l-am avut în teste… nu știu ce să zic. Dacă tot vorbim de telefoane pe anul ăsta merită să pui pe listă la toamnă și Nexus 6.

  P.S.: Eu sunt în continuare fericit cu Nexus 5 chiar dacă fiică-mea a crăpat un pic ecranul :)

  Reply
  • Am citit, pentru că majoritatea articolelor scrise de tine pe partea de IT mă interesează :D.
   Păcat de ecran, dar lasă că are ”tăticu” cașcaval de altu’. Și 720-ul meu a picat fix în conțul din stânga sus pe gresie, de la mai bine de un metru. Are o vânătaie aproape insesizabilă pe carcasă. Cu ocazia asta, Nokia a crescut și mai mult în ochii mei.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.