Cum facem upgrade la Ubuntu 13.04 de la Ubuntu 12.10

Cei care ruleaza Ubuntu 12.10 pot face upgrade la noua versiune a sistemului, Ubuntu 13.04. Acesta din urma fiind destul de stabil cu toate ca se afla inca in versiunea beta. In orice caz, nu mai dureaza mult pana va fi lansata versiunea finala, care se anunta undeva pe la sfarsitul lunii aprilie.

Din cate am mai citit despre acest sistem de operare, cei de la Canonical vor oferi 18 luni de suport. Numai bine, pentru ca tot in aprilie, dar in 2014 va fi lansat Ubuntu 14.04. Sa nu deviem de la subiectul acestui articol, acela de a face upgrade la Ubuntu 13.04 de la Ubuntu 12.10.

Precizez ca inca nu am avut timp sa testez versiunea 13.04, cu toate ca imi doresc foarte mult. Momentan folosesc 12.04. Am instalat pentru cateva zile Ubuntu 12.10, dar nu am fost multumit absolut deloc. Ubuntu 13.04 se anunta a fi un sistem de operare foarte bun, venind cu ceva schimbari in bine fata de toate versiunile anterioare.

Vezi: Cum facem upgrade de la Ubuntu 12.04 la Ubuntu 12.10

interfata ubuntu 13.04

In acest articol va voi arata principalele etape pe care trebuie sa le urmati pentru a upgrada la Ubuntu 13.04. [adsense floa=”center”]

Inainte de toate, trebuie sa va asigurati ca sunteti la zi tu toate update-urile sistemului 12.10. Verificati acest lucru cu ajutorul Update Manager-ului, sau cu ajutorul comenzilor in terminal.

sudo apt-get update 
sudo apt-get upgrade

Sa presupunem ca ati terminat procesul de actualizare al sistemului. Acum apasati tastele ALT + F2 si introduceti urmatoarea comanda:

update-manager -d

Sistemul va verifica actualizarile si va afisa urmatorul rezultat:

upgrade ubuntu 13.04

Va trebui sa apasam pe butonul Upgrade. Dupa ce trecem si de fereastra “Release Notes”, va aparea o alta fereastra in care va prezenta procesul upgrade. Va dura un timp pana acesta va fi finalizat.

ubuntu 13.04 de la 12.04 proces upgrade

Vezi: Cum facem UPDATE / UPGRADE la Ubuntu fara conexiune la internet

De retinut, dupa ce se va incheia procesul de upgrade, sistemul de operare se va restarta automat. In mod normal, nu ar trebui sa apara nici o problema. In orice caz, versiunea finala Ubuntu 13.04 se apropie de lansare. Pana atunci, am timp sa-mi fac backup-ul necesar si apoi sa fac upgrade si eu. Ard de nerabdare pentru ca aud numai lucruri bune despre noul sistem.

Sunt curios, ruleaza cineva Ubuntu 13.04?

[sursa imagini- techdrivein]

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum facem upgrade la Ubuntu 13.04 de la Ubuntu 12.10”

    • O sa vorbesc eu cu astia sa scoata unul si pentru tine, sa poti instala toate pachetele Adobe :). Atunci ai revenii?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.