Tema Elegance Colors pentru Ubuntu – super personalizabila

Elegance Colors, o tema foarte personalizabila pentru Gnome Shell, cu o noua versiune care aduce inca o optiune care permite exportarea unei teme customizate pentru a o folosi si altadata.

Ultima versiune Elegance Colors 0.3 functioneaza cu Gnome Shell 3.6 si cel mai bun lucru despre acest lucru este faptul ca tema isi modifica culoarea in functie de culoarea imaginii de fundal sau a unei culori definite de utilizator. Tema vine cu un instrument de personalizare care poate fi folosit pentru a customiza culoarea meniurilor in deschisa sau inchisa, modificarea opacitatii panoului sau meniului, marimea frunturilor si alte optiuni.

blank

blank

blank

[adsense float:”center”]

In afara de optiunea de exportare a temei personalizate, Elegance Colors 0.3 aduce mai multe optiuni de personalizare: setarea dimensiunii gradientului, durata tranzitiei si umbra pentru casete. De asemenea, in noua versiune, modificarile temei sunt aplicate instant.

blank

Pentru a utiliza optiunea “Export theme”, deschidem Elegance Colors Preferences si selectam Export tema. Tema va fi exportata in format .zip.

Cum instalam si folosim tema Elegance Colors GNOME Shell

blank

Ultima versiune Elegance Colors este disponibila in PPA pentru Ubuntu 12.10 (Gnome Shell 3.6). Pentru a instala folosim urmatoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:satyajit-happy/themes
sudo apt-get update
sudo apt-get install gnome-shell-theme-elegance-colors

PPA-ul functioneaza si pe Ubuntu 12.04 dar foloseste o versiune mai veche.

Pentru alte distributii Linux, puteti descarca Gnome Shell Elegance Colors de la DeviantArt.

Pentru a folosi Elegance Colors, trebuie sa utilizam Gnome Shell extension care poate fi instalat cu ajutorul extensions.gnome.org sau cu ajutorul codului:

sudo apt-get install gnome-shell-extensions

Daca instalati extensia prin site-ul Gnome, trrebuie sa rulati in terminal urmatoarea comanda:

sudo elegance-colors fix

Odata ce aveti instalata tema si extensia, rulati in terminal urmatoarea comanda pentru a porni procesul Elegance Colors, care este folosit pentru a aplica modificarile temei:

elegance-colors

Dupa toate cele spune, facem un log out si apoi log in.

La final, pentru a seta noua tema navigam: Gnome Tweak Tool (Advanced Settings) > Theme > Shell theme.

Ultuma actualizare 6 July 2013 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Tema Elegance Colors pentru Ubuntu – super personalizabila”

  1. Salut! Am urmat toti pasii de instalare a temei, dar nu pot accesa Theme Shell (am un triunghi cu semnul exclamarii in interior)

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.