Cum arata structura directoarelor in Linux

Tinand cont ca am renuntat la sistemul de operare al celor de la Microsoft de mai bine de 8 luni, si trecand la sistemul de operare Linux mai exact Ubuntu, trebuie sa ma documentez cu fiecare ocazie pe care o am si sa descopar tainele noului OS.

Foarte multi utilizatori Windows, care vor sa treaca, testeze, incerce, etc, alt sistem de operare cu totul diferit de ceea ce au fost obijnuiti, prima impresie a acestora este de WOW. OS-ul este prea complicat.

 

[adsense float=”center”]Ca orice utilizator nou al Linux-ului, m-am lovit de problema structurii directoarelor in noul sistem de operare. Este diferit dar nu greu de inteles. Dintre toate directoarele din Linux, aveam cunostiinta doar de vreo doua.

Gasind un articol foarte intresant despre structura fisierelor pe Linux, m-am gandit sa il impartasesc si la randul meu, cu voi. Articolul poate fi citit accesand link-ul Linux Directory Structure (File System Structure) Explained with Examples.

Imaginea pe care o veti vedea va face cat 1000 de cuvinte. Structura fisierelor este foarte usor de inteles, iar in plus, vine cu o mica descriere pentru fiecare director al Linux-ului.

Las la latitudinea voastra sa hotarati daca structura este una mai simpla sau mai complicata decat pe Windows.

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

5 thoughts on “Cum arata structura directoarelor in Linux”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.