Cum sincronizam bookmark-urile intre Firefox si Chrome

Bookmark-urile sunt foarte importante pentru mine, mai ales ca ma ajuta sa accesez foarte rapid site-urile preferate de mine. De-a lungul timpului, s-au adunat o gramada de adrese pe care le-am salvat la bookmark si de care am mare grija. Nu mi-as dori vreodata sa le pierd pentru ca n-as mai avea nici o sansa sa le recuperez. Cine ar memora sute de adrese de site-uri?

O alta problema apare atunci cand folosim pentru navigarea pe net, atat Firefox cat si Chrome. De exemplu, eu cel mai des folosesc Google Chrome, dar se intampla sa am nevoie si de Firefox, din anumite motive. Problema e ca in Firefox nu am bookmark-urile preferate. Ce fac in aceasta situatie? Pana acum faceam in felul urmator: exportam toate bookmark-urile din Chrome si apoi le importam in Firefox. Pana aici nu ar fi nici o problema, dar ce ne facem cand mai adaugat “n” adrese salvate in bookmark-ul de la Chrome? Repetam zilnic procesul?

Daca lucram atat cu Firefox cat si Chrome, o extensite/add-on numita EverSync, va rezolva problema noastra prin sincronizarea bookmark-urilor intre cele doua browsere.

Prima data, trebuie sa instalam extensia EverSync pentru Firefox si Chrome.

Odata instalata, trebuie sa facem un cont EverSync. Putem face asta, dand click pe oricare dintre iconitele aparute in cele doua browsere.

eversync-chrome-inregistrare

Dupa ce am facut cont, de exemplu, pe iconita din Chrome, mergem in Firefox si aici doar ne logam.

eversync-firefox-register

Sincronizarea bookmark-urilor in Firefox

In browserul Firefox, facem click pe iconita Sync. Din meniul drop down, facem click pe Sync Bookmarks. [adsense float=”center”]

sincronizare bookmark-uri in firefox

Se va deschide o caseta de dialog. Aici sunt trei metode prin care putem incepe sincronizarea adreselor de site-uri: combinare, incarcare, descarcare. Daca este prima data cand utilizati EverSync, optiunea combinare este cea mai buna.

eversync-firefox-settings

Aceasta setare este aleasa doar o singura data, si va deveni actiunea default pentru sincronizarea urmatoare.

Sincronizarea bookmark-urilor in Chrome

Chrome foloseste propria caracteristica de sincronizare, iar aceasta trebuie sa fie dezactivata pentru ca EverSync sa lucreze. Pentru a face acest lucru, mergem la “settings – advanced sync settings”. Modificam de la “sync everything” la “choose what to sync”. Debifam bookmarks din lista de mai jos si facem click pe ok.

eversync-chrome-settings

Acum suntem pregatiti sa activam EverSync. Facem click pe iconita Sync si click pe start Synchronization.

eversync-chrome-syncing

Ca precautie, EverSync va face backup automat al adreselor de site-uri, pe propriul server fara ca noi sa vedem acest lucru. Odata ce folosim sincronizarea, daca vom salva o pagina de internet in bookmark-urile din Chrome, aceasta trebuie sa apara in mod automat si in Firefox.

Voi folositi alte metode de sincronizare a bookmark-urilor intre cele doua browsere?

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.