Cum resetam parola in Ubuntu

In cazul in care ati instalat sistemul de operare Ubuntu, fie ca sunteti utilizator mai vechi sau mai recent, si ati uitat parola contului de logare, atunci acest articol o sa vina in ajutorul vostru. Veti afla cum se foloseste Ubuntu recovery mode pentru a debloca contul, schimba parola si numele de utilizator.

Decat sa pierdeti timpul incercand toate parolele vechi pentru a va loga, mai rapid este sa accesati recovery mode si pur si simplu resetam parola.

Pentru inceput, pornim calculatorul si imediat dupa ecranul de bios apasam tasta Shift sau pur si simplu o tinem apasata in momentul pornirii. In continuare, dupa ce vom vedea meniul Grub, alegem “Advanced options for Ubuntu”.

Alegem primul mod recovery de pe ecran. Selectam “root – Drop to root shell prompt”. (vezi imaginea)

resetare parola ubuntu[adsense float=”center”]

Rulam comanda de mai jos pentru a remonta directorul root.

mount -rw -o remount /

La final, rulam comanda de mai jos pentru reseta parola.

passwd username

* inlocuim username cu numele contului de utilizator si apasam enter.

Asta a fost tot. Putem restarta calculatorul pentru a ne loga cu noua parola creata. Daca nu va stiti username-ul, rulati comanda de mai jos pentru a avea acces la fisierul passwd.

cat /etc/passwd

[sursa liberiangeek]

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

5 thoughts on “Cum resetam parola in Ubuntu”

  1. am o problema.. am facut intocmai cum ai zis tu cu parola, dar imi apare urmatorul mesaj: eroare manipulare jeton de autentificare, password unchanged.. ma poti ajuta?

    Reply
    • cum sa ti apasat 30min… trebuie doar sa apesi atunci cand aprinzi calculatorul..10..15..20 secunde. ce ubuntu folosesti?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.