Program de scanat retelele WI-FI pentru Ubuntu – Linux/GNU

LinSSID este un program cu interfata grafica pentru sistemele Linux/GNU, capabil sa scaneaze retelele WI-FI din zona si sa prezinte informatii despre acestea. Acesta este un program cu sursa deschisa, scris in C++, fiind similar cu Inssider (program pentru Windows) din punct de vedere al aspectului si al functionalitatii.

Modul de instalare se face fie prin folosirea sursei, fie cu ajutorul unui PPA in cazul in care utilizam un sistem de operare bazat pe Debian, cum ar fi Ubuntu sau Linux Mint.

Pentru descarcarea si instalarea programului LinSSID folosind pachetele sursa, accesati acest link. In cazul in care vreti sa-l instalati cu ajutorul unui PPA, atunci utilizati comenzile de mai jos.

sudo add-apt-repository ppa:wseverin/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install linssid

L-am instalat in Ubuntu 14.04.2 fara absolut nici o problema.

Dupa instalare, LinSSID poate fi gasit in meniul Dash. In momentul in care dorim sa-l lansam, ni se va solicita parola de administrator. Interfata acestuia arata astfel:

linssid mystreet7com
Interfata programului LinSSID.

 

Alegem interfata pe care o utilizam sa ne conectam la reteaua wireless, apoi apasam butonul Play pentru a incepe cautarea tuturor retelelor WI-FI disponibile in zona in care ne aflam.

linssid cautare retele wifi
LinSSID si lista semnalelor Wi-Fi din zona. Poate afisa mult mai multe detalii despre fiecare retea in parte, accesand meniul View.

 

Dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus, programul afiseaza foarte multe detalii precum: nume SSID, MAC, Channel, Privacy, Cipher, Signal, Protocol, Bandwidth, Security si multe altele care sunt disponibile in meniul View.

Alte detalii puteti afla de pe pagina oficiala a programului LinSSID.

Ultuma actualizare 23 February 2015 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.