Cum maximizăm / minimizăm aplicațiile pe bara Unity cu un click

Ubuntu 14.04 vine cu o mulțime de lucruri interesante, iar de o parte dintre ele am amintit în articolul trecut când am făcut un scurt review sistemului de operare. Una dintre caracteristicile nou introduse în sistemul de operare este reprezentată de funcția care permite minimizarea și maximizarea aplicațiilor deschise pe bara Unity cu un singur click.

În Ubuntu nu era posibil acest lucru, dar odată cu noul sistem de operare, apar foarte multe funcții noi. Știți că în Windows, dacă dați click pe aplicațiile deschise de pe bara de start, acestea se vor minimiza sau maximiza. Acest lucru va fi posibil și în Ubuntu 14.04.

Însă, ceea ce mi se pare straniu, este faptul că funcția de a minimiza și a maximiza direct de pe lansatorul Unity nu este activă în mod implicit. Va trebui să o activăm cu ajutorul aplicației CompizConfig Settings Manager.

Pentru a instala aplicația CompizConfig Settings Manager în Ubuntu va trebui să introducem comanda următoare în terminal (terminalul îl găsim în meniul dash):

sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

cum instalam compiz

Imediat după ce s-a instalat aplicația, o veți găsi în Dash. După lansarea acesteia, parcurgeți următorii pași pentru a activa funcția de minimalizare și maximizare de pe lansatorul Unity:

1. click pe Ubuntu Unity plugin

compiz ubuntu 1

2. click pe tabul Launcher, iar apoi bifăm opțiunea Minimize Single Windows Applications (unsupported).

compiz ubuntu 2

Ultuma actualizare 29 March 2014 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.