Kingsoft Office – alternativa Microsoft Office pentru Ubuntu si Mint

Kingsoft Office este o suita de birou care seamana foarte mult cu Microsoft Office, si poate fi catalogata o alternativa MS compatibila cu Ubuntu si Mint. Pachetul este compatibil cu toate versiunile Ubuntu incepand cu 12.04, si 13 in cazul sistemului de operare Mint.

Pachetul Kingsoft Office include: Kingsoft Writer, Kingsoft Presentation si Kingsoft Spreadsheet. Suita este complet gratuita, si permite citirea, editarea documentelor Office, si a foilor de calcul. Acest pachet office cuprinde destul de multe functii si caracteristici asemanatoare M.O.

Dupa instalare, accesand Kingsoft Office, veti constata ca interfata acestuia include o bara de instrumente destul de complexa, la fel ca toate editoarele puternice de text. Acesta este compatibil cu toate formatele Word, Excel, PowerPoint, dar si PDF.

kingsoft-writer alternativa office pentru linux
sursa: ww.noobslab.com

[adsense float=”center”]Pentru a instala suita Kingsoft Office in Ubutu sau Linux Mint, deschidem terminalul si copiem comenzile urmatoare:

– pentru varianta pe 32 biti:

  • cd && wget -O kingsoft-office-NoobsLab.deb https://goo.gl/Zw0VG
  • sudo dpkg -i kingsoft-office-NoobsLab.deb
  • rm kingsoft-office-NoobsLab.deb

– pentru varianta pe 64 biti:

  • sudo apt-get install ia32-libs
  • cd && wget -O kingsoft-office-NoobsLab.deb https://goo.gl/Zw0VG
  • sudo dpkg -i kingsoft-office-NoobsLab.deb
  • rm kingsoft-office-NoobsLab.deb

Sursa: noobslab.com

Last Updated on 10 June 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Kingsoft Office – alternativa Microsoft Office pentru Ubuntu si Mint”

    • Interfata este foarte atragatoare, asemanandu-se cu interfata office 2013 din Windows8. Dupa parerea mea, e cel mai aproape de MS ca asemanare. Din pacate, nu e asa complexa. Am incercat sa caut toolbar-uri extra, sa le afisez, dar nimic. Doar ce are el basic. Ca un editor de text, are tot ce ar fi necesar pentru un utilizator normal (nu avansat). Sa redactezi texte, eu zic ca e o placere cu Kingsoft.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.