Cum instalam interfata XFCE 4.10 In Ubuntu si derivatele acestuia

8 July 2013

In acest articol am sa va prezint instalarea interfetei XFCE 4.10 in Ubuntu, Linux Mint, si derivatele Ubuntu. Interfata Xfce este un mediu de lucru care nu consuma foarte multe resurse ca altele. Si ca sa va dau un exemplu, Xfce este mult mai light decat Unity sau Gnome Shell.

Cateva caracteristici xfce

Aceasta interfata contine un numar destul de restrans de componente (caracteristici) pentru un numar minim de sarcini care pot fi efectuate pe un mediu desktop.

 • manager de ferestre – gestioneaza plasarea ferestrelor pe ecran, furnizeaza diverse decoratii pentru acestea, gestioneaza spatiile de lucru sau desktop-urile virtuale.
 • manager desktop
 • panou – comuta intre ferestrele deschise, aplicatiile lansate, spatiile de lucru si menul plugin-urilor pentru a cauta aplicatii sau directoare.
 • manager de sesiune
 • cautare aplicatii (application finder)
 • manager de fisiere
 • manager de setari
print screen interfata xfce

Printscreen interfata XFCE. O interfata foarte light si usor de folosit. Recomandata in special celor cu un hardware nu foarte performant. Sursa imagine: noobslab.com

Instalare mediu de lucru XFCE

[adsense float=”center”]Pentru a instala acest mediu de lucru in Ubuntu, Mint, si alte derivate, accesati terminalul (Ctrl+alt+t) si copiati urmatoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:xubuntu-dev/xfce-4.10
sudo apt-get update
sudo apt-get install xfce4

Daca doriti instalarea desktop-ului complet xfce, introduceti urmatoarea comanda:

sudo apt-get install xubuntu-desktop

Daca deja aveti instalat acest mediu in calculator, atunci faceti upgrade la ultima versiune a acestuia, cu urmatoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:xubuntu-dev/xfce-4.10
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
print screen interfata xfce 4.10

Interfata XFCE a ajuns la versiunea 4.10. Sursa imagine: noobslab.com

Pentru ca nu v-am dat dat definitii la toate caracteristicile acestuia pe care le-am prezentat mai sus, va ofer link catre articolul original despre noua versiune xfce 4.10. Gasiti atat printscreen-uri, cat si informatii detaliate despre orice aspect care v-ar putea interesa.

Am testat aceasta interfata, si mi-a placut foarte mult simplitatea si rapiditatea acesteia. Este recomandata in special celor cu calculatoare mai putin performante.

Alte medii de lucru: interfata Cinnamon, printscreen-uri cu interfata Unity

3 Comments

 • Daniel 6 January 2018 at 8:07 am

  Cum sterg bara de jos? Nu-mi place pentru ca ocupa o parte din ecran.

 • Daniel 13 August 2013 at 8:38 am

  Am bagat prima comanda in terminal si nu mi s-a schimbat nimic. Eu am ubuntu 13.04 si vreau sa pun o interfata mai usoara.

  • Alexandru Ionut 13 August 2013 at 6:08 pm

   le bagi pe toate, și se va schimba. După ce instalezi interfața, dai logg out și apoi acolo unde introduci parola, dai click pe acel cerculeț pentru a alege una din interfețe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.