Depozit de aplicatii pentru Ubuntu – Deepin Software Center

Daca sunteti un utilizator nou al sistemului de operare Ubuntu, trebuie sa stiti ca principala sursa de unde putem instala programe in sistemul de operare este Ubuntu Software Center. Il gasim pe bara de instrumente Unity sau daca e sters de acolo, atunci in vom gasi accesand meniul Dash. Nu o sa scriu acum mai multe despre Ubuntu Software Center, dar probabil o voi face intr-un articol viitor. In continuare, am sa scriu pe scurt despre o alternativa la Ubuntu Software Center, un alt depozit de programe si aplicatii pe care le putem instala gratuit.

Deepin Software Center este un depozit de programe si aplicatii pe care le putem instala in sistemul de operare Ubuntu, dar si in Linux Mint. Deepin va functiona fara nici o problema si in Linux Mint. Acest depozit de aplicatii suporta in paralel descarcarile, reluarea descarcarilor, notificarile de actualizare si curatarea cache-ului.

Pe pagina principala gasim o lista care este actualizata in mod regulat despre cele mai utilizate aplicatii. Lista recomandarilor este bazata pe rating-ul oferit de utilizatori. Putem instala orice aplicatie dorim doar cu un simplu click. De asemenea, aplicatiile sunt ordonate pe categorii, asa ca ofera o cautare cat mai simpla.

Avem la dispozitie un manager de actualizari care se asigura ca sistemul nostru de operare beneficiaza de ultimele versiuni ale aplicatiilor. Ceea ce mi se pare foarte interesant dar si foarte bine gandit, este sectiunea pentru dezinstalarea aplicatiilor. Vom avea acces la intreaga lista de programe instalate in sistem si avem posibilitatea dezinstalarii oricarui program dorim. Mai simplu de atat nu se putea. Pot spune cu usurinta ca aceasta sectiune de unde putem elimina aplicatiile nedorite din sistem este mult mai bine gandita decat in Ubuntu Software Center.

Ultima sectiune prezenta in Deepin Software Center, se numeste Download. Aici apar aplicatiile care sunt in curs de descarcare si instalare. In cadrul acestei sectiuni, putem accesa folderul unde sunt descarcate programele sau putem curata cache-ul descarcarilor.

Dupa ce instalam un anumit program, il putem rula direct. In locul butonului de instalare, va aparea butonul de start. Acest lucru este valabil pentru toate aplicatiile instalate in sistemul de operare. Din cate am observat, acest Software Center ruleaza mult mai rapid decat Ubuntu Software Center.

Cred ca am scris destul de Deepin Software Center, asa ca in continuare va voi prezenta cum il putem instala in Ubuntu sau Linux Mint. Trebuie doar sa accesam terminalul, fiecare prin metodele sale. Mie imi place sa folosesc combinatia de taste Ctrl + Alt + T. Introducem pe rand urmatoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:noobslab/deepin-sc

sudo apt-get update

sudo apt-get install deepin-software-center

deepin software center home
deepin repository
deepin upgrades
deepin uninstall
deepin teme

Actualizare 11 noiembrie 2023

Deepin Software Center inca exista ofera in continuare o multime de aplicatii care pot fi instalate in Ubuntu sau in alte sisteme de operare bazate pe kernelul Linux. In primul rand, am corectat ceva greseli prin text, iar in al doilea rand m-am asigurat ca articolul inca este relevant si centrul de aplicatii inca functioneaza.

Sistemul de operare Ubuntu a ajuns intre timp la versiunea 23.10. Codurile pentru terminal nu le-am testat, dar ar trebui sa functioneze.

Ultuma actualizare 11 November 2023 by Alexandru Ionut

9 thoughts on “Depozit de aplicatii pentru Ubuntu – Deepin Software Center”

 1. AS vrea sa trec si eu la Ubuntu de pe Windows. M-ar interesa sa stiu daca suporta partitia NTFS sau trebuie convertita in alt format.

  Reply
  • Nu suporta sa fie instalat pe NTFS, dar o poate citi. Asta in cazul in care ai partitia “D-ntfs” unde iti ti tu unele chestii.

 2. Âii..! De cand il caut. Am auzit mai demult despre el, dar nu l-am instalat. Si cand am avut nevoie, nu am mai stiut unde sa-l gasesc.

  Reply
  • Imi place foarte mult aplicatia. Sa imi spui daca iti merge mai bine decat Ubuntu Software Center.

 3. Bună ziua! De curând am instalat ubuntu 16.04. Sistemul l-am descărcat de pe siteul ubuntu.ro Sunt începător în acest OS… Și chiar îm place sistemul ubuntu.
  Am urmat toate indicațiile pe care le-ați dat în acest articol și totuși nu reușesc să instalez deepin software center…
  Mă puteți ajuta?
  Este necesar antivirus?

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.