De unde instalam programe pentru Ubuntu – Deepin Software Center

8 April 2013

Daca sunteti un utilizator nou al sistemului de operare Ubuntu, trebuie sa stiti ca principala sursa de unde puteti instala programe si aplicatii pentru sistemul de operare este Ubuntu Software Center. Il gasiti mai mult ca sigur pe bara de instrumente Unity, sau daca l-ati sters de acolo, atunci in veti gasi accesand Dash. Nu o sa va vorbesc acum mai multe despre Ubuntu Software Center, dar probabil o voi face intr-un articol viitor. In continuare, o sa va vorbesc despre o alternativa la Ubuntu Software Center, un alt centru de programe si aplicatii pe care le puteti instala gratuit.

Deepin Software Center este un depozit de programe si instrumente pe care le puteti instala in sistemul de operare Ubuntu (13.04, 12.10, 12.04, 11.10, 11.04), dar si in Linux Mint. Deepin va functiona fara nici o problema si in Linux Mint. Acest centru de aplicatii suporta in paralel descarcarile, reluarea descarcarilor, notificarile de actualizare si curatarea cache-ului. Aveti la dispozitie 6 skin-uri foarte interesante si pe placul tuturor.

Pe pagina home, gasim o lista care este actualizata in mod regulat despre cele mai utilizate aplicatii. Lista recomandarilor este bazata pe rating-ul oferit de utilizatori. Putem instala orice aplicatie dorim, doar cu un simplu click. De asemenea, aplicatiile sunt ordonate pe categorii, asa ca ofera o cautare cat mai simpla.

Avem la dispozitie un manager de actualizari care se asigura ca sistemul nostru de operare beneficiaza de ultimele versiuni ale aplicatiilor. Ceea ce mi se pare foarte interesant, si foarte bine gandit, este sectiunea pentru dezinstalarea aplicatiilor. Vom avea acces la intreaga lista de programe instalate in sistem, si avem posibilitatea dezinstalarii oricarui program dorim. Mai simplu de atat nu se putea. Pot spune cu usurinta ca aceasta sectiune de unde putem elimina aplicatiile nedorite din sistem, este mult mai bine gandita decat in Ubuntu Software Center. Aceasta ii va fi de mare ajutor unui utilizator incepator. [adsense float=”center”]

Ultima sectiune prezenta in Deepin Software Center, se numeste Download. Aici apar aplicatiile care sunt in curs de descarcare si instalare. In cadrul acestei sectiuni, putem accesa directorul unde sunt descarcate programele, sau putem curata cache-ul descarcarilor. Ceea ce mi se pare un lucru foarte util. Putem scapa de sute de MB ocupati de pe hard disk.

Dupa ce instalam un anumit program, il putem rula direct. In locul butonului de instalare, va aparea butonul de start. Acest lucru este valabil pentru toate aplicatiile instalate in sistem. Din cate am observat, acest Software Center ruleaza mult mai rapid decat Ubuntu Software Center, si asta ar fi un avantaj destul de bun.

Cred ca v-am vorbit destul de Deepin Software Center, asa ca in continuare va voi arata cum il puteti instala in Ubuntu sau Mint. Trebuie doar sa accesati terminalul, fiecare prin metodele sale. Mie imi place sa folosesc combinatia de taste Ctrl + Alt + T. Introduceti pe rand urmatoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:noobslab/deepin-sc
sudo apt-get update
sudo apt-get install deepin-software-center

deepin software center home

deepin repository
deepin upgrades
deepin uninstalldeepin teme


9 Comments

 • Iosif 21 June 2016 at 3:47 pm

  Bună ziua! De curând am instalat ubuntu 16.04. Sistemul l-am descărcat de pe siteul ubuntu.ro Sunt începător în acest OS… Și chiar îm place sistemul ubuntu.
  Am urmat toate indicațiile pe care le-ați dat în acest articol și totuși nu reușesc să instalez deepin software center…
  Mă puteți ajuta?
  Este necesar antivirus?

  • Alexandru Ionut 21 June 2016 at 7:37 pm

   Salut. Nu iti trebuie antivirus.

 • Robert Ilie 10 April 2013 at 6:57 pm

  Âii..! De cand il caut. Am auzit mai demult despre el, dar nu l-am instalat. Si cand am avut nevoie, nu am mai stiut unde sa-l gasesc.

  • Alexandru Ionut 10 April 2013 at 9:44 pm

   Imi place foarte mult aplicatia. Sa imi spui daca iti merge mai bine decat Ubuntu Software Center.

 • Stefan 10 April 2013 at 3:38 am

  AS vrea sa trec si eu la Ubuntu de pe Windows. M-ar interesa sa stiu daca suporta partitia NTFS sau trebuie convertita in alt format.

  • Alexandru Ionut 10 April 2013 at 3:46 am

   Nu suporta sa fie instalat pe NTFS, dar o poate citi. Asta in cazul in care ai partitia “D-ntfs” unde iti ti tu unele chestii.

 • Bucur 8 April 2013 at 7:19 am

  foarte buna aceasta alternativa,imi place articolul pentru ca folosesc ubuntu 13.04.

  • Alexandru Ionut 8 April 2013 at 3:28 pm

   N-am instalat inca 13.04. Astept sa il lanseze oficial. Pana atunci am timp sa-mi fac backup-urile necesare.

  • Bucur 9 September 2013 at 6:09 pm

   rectificare 12.04

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.