Nu știam că e posibil să intalăm Photoshop CS6 în Ubuntu, dar am găsit tutorialul făcut de cineva care a reușit acest lucru. Incercați pe răspunderea voastă. Eu n-am testat inainte dacă funcționează sau nu. Folosesc Ubuntu 14.04 care încă-i beta și chiar n-am habar dacă ar funcționa și aici.
Pentru a instala Photoshop CS6 în Ubuntu 13.04 urmăm pașii de mai jos.
#wine setup sudo add-apt-repository ppa:ubuntu-wine/ppa sudo apt-get update sudo apt-get install wine1.5
#change wine prefix rm -rf .wine WINEARCH=win32 WINEPREFIX=~/.wine winecfg
#get winetricks script wget https://kegel.com/wine/winetricks
#setup dependencies sh winetricks -q atmlib gdiplus ie6 vcrun2005sp1 vcrun2008 fontsmooth-rgb corefonts msxml3 msxml6 vcrun2010
#copy dll’s from windows #Download DLL here : https://www.mediafire.com/?2zix528zkye5vky
cp ~/odbc32.dll ~/.wine/drive_c/windows/system32/ cp ~/odbcint.dll ~/.wine/drive_c/windows/system32/
#photoshop setup #You can download Photoshop CS6 here, link is mentioned on the website: https://ajwebdesigner.in/blog/install-photoshop-cs6-on-linux-ubuntu-13-04/
wine Setup.exe
#fontsmooth setup winetricks fontsmooth-rgb
#run photoshop wine '/home/ajinkya/.wine/drive_c/Program Files/Adobe/Adobe Photoshop CS6/Photoshop.exe'
Articolul original aici.
Ultuma actualizare 1 August 2015 by Alexandru Ionut
Eu l-am folosit prin Virtualbox cativa ani. Diferenta este stabilitate aproape de nativ si performanta mai mult decat decenta. Prin Wine au fost probleme tot timpul si o stiu toti care lucreaza cu fisiere mai complexe (eu fac template-uri).
Pe la școală l-am atins prima dată, iar apoi i-am dat o șansă și acasă unei versiuni mai vechi. Nu-i pentru mine, nu-mi place așa ceva. Pur și simplu nu-s atras de editare. În anul I de facultate (2008) mă pricepeam foarte bine la Dreamweaver, dar de atunci nu l-am mai atins. Acum s-a dus tot ce știam face cu DW.
Sunt curios de ce dezvoltatorii nu fac și o variantă pentru Linux, dar care să fie contra cost. Oare datorită costurilor ridicate și posibilitatea de a nu-l cumpăra foarte mulți? Problema e că majoritatea care folosesc Linux consideră o prostie să dai bani pe software, dar uite că sunt și aplicații pentru Linux care costă. Linux nu înseamnă neapărat totul gratuit.
Dimpotriva, Valve a dovedit ca utilizatorii de Linux sunt mult mai dispusi procentual la a plati pentru software.
Majoritatea utilizatorilor de Linux, precum ditributiile Ubuntu, Fedora etc. nu sunt adepti pentru gratuitate. Ci pentru calitate si flexibilitate.
In prezent nu putem discuta de numar de utilizatori, dar statistic, procentele inclina in favoarea Linuxului la cresterea din ultimii 3-4 ani.
In legatura cu Photoshop, este un topic deschis pe o lista oficiala de discutii de vreo 4 ani in legatura cu aplicatiile din creative suite/cloud portate pe Linux.
Explicatia a fost pana recent una din punct de vedere tehnica si care o aprob. In Linux dainuie un haos total in ce priveste mediile de desktop, capricii din partea utilizatorilor la maxim si suportul pentru problemele care ar aparea ar fi dificile. Apoi pana la Canonical, inca nu s-a concretizat ceva in legatura cu un SDK bine legat si complet care sa faciliteze lucrul la astfel de aplicatii (stiu ca multi nu sunt de acord cu mine, dar cred ca nu au creat software pana acum) si care inca este in lucru urmatorii ani (nu este doar Mir si Unity, ci au in plan mult mai multe).
Pe urma mai sunt si multe inconsistente cum fiecare distributie compileaza anumite biblioteci cheie in mediul grafic si care cauzeaza diferente de afisare (nu le sesizeaza toti) de la una la alta (tine de fonturi, de manipularea anumitor procese grafice etc.).
Unul din inginerii de la Adobe, a declarat acum vreo 2 ani ca portarea nu ar fi problema daca comunitatea de Linuxisti ar accepta pentru mediul grafic unul singur si eficient dezvoltat fiindca o varianta pe *Unix exista si anume pe OS X care este un sistem posix bazat pe kernel *BSD, deci o mare parte din cod ar fi deja compatibila si nu ridica probleme.
Foarte valoros comentariul tău. Habar n-aveam de chestiile astea. Nu știam că varietatea mediilor de lucru poate împiedica dezvoltarea Photoshop pe Linux. Am observat și eu diferențe de fonturi și grafică între diferite interfețe.