Cum instalăm ClassicMenu Indicator 0.08 în Ubuntu

ClassicMenu Indicator este o aplicație care grupează toate programele din Ubuntu pe categorii, oferind acces foarte rapid la acestea, fiind foarte ușor de utilizat. Acest lansator de aplicații îl putem considera o alternativă destul de bună pentru meniul Dash din Ubuntu. Am folosit ClassicMenu pe mai multe versiuni alte acestui sistem de operare, iar astăzi l-am instalat pe Ubuntu 13.10.

Acesta se prezintă sub forma unei iconițe care apare pe panoul Unity, în dreapta sus, unde găsim ceasul, indicatorul bateriei laptop-ului, iconița de volum, și multe altele.

Aplicațiile din calculator sunt grupate pe diferite categorii principale: Games, Office, Graphics, Internet etc. Nu e nimic complicat și cred că v-ați dat seama despre ce vorbesc.

ClassicMenu Indicator 0.07 poate fi instalat direct din Ubuntu Software Center pe orice versiune a sistemului de operare Ubuntu. Cu toate acestea, am să vă ofer PPA-ul care permite instalarea ultimei versiuni a lansatorului de aplicații, mai exact ClassicMenu Indicator 0.08. Acestă versiune vine cu o serie de îmbunătățiri, printre care și o altă iconiță mult mai interesantă decât în versiunile anterioare.

classicmenu indicator 008

Cum instalăm ClassicMenu Indicator 0.08?

Introducem următorul PPA în terminal (compatibil cu orice versiune de la Ubuntu 12.04, până la Ubuntu 13.10):

sudo add-apt-repository ppa:diesch/testing
sudo apt-get update
sudo apt-get install classicmenu-indicator

Aplicația poate fi lansată din Dash tastând classicmenu indicator in câmpul de căutare, cu toate că eu vă recomand să restartați sistemul pentru a vă asigura că lansatorul de aplicații va porni odată cu sistemul de operare.

Ultuma actualizare 28 October 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.