Cum instalam Cinnamon 2.4 in Ubuntu

Cinnamon este un mediu de lucru compatibil cu foarte multe sisteme de operare care au la baza Linux. Aceasta este specific distributiei Linux Mint, dar poate fi instalat cu usurinta si pe alte distributii precum Ubuntu, Fedora, OpenSuse, Arch, etc.

Daca la inceput nu a fost unul dintre cele mai populare medii de lucru, cu siguranta ca a devenit unul dintre cele mai apreciate la ora actuala. Am folosit Cinnamon, dar asta se intampla in urma cu aproximativ doi ani. Daca la data aceea nu era o interfata asa de dezvoltata si bine inchegata, acum se pare ca a primit destul de multa atentie din partea dezvoltatorilor.

Cinnamon este un mediu de lucru care nu consuma foarte multe resurse, este bine organizat, fiind si foarte prietenos cu utilizatorii, in special cu cei care vin dupa multi ani in care au folosit doar Windows.

Cinnamon a ajuns la versiunea 2.4 care vine cu o multime de imbunatatiri si setari.

Aceast mediu de lucru poate fi instalat si in Ubuntu, chiar daca ar fi recomandat sa mai asteptam putin pana vor rezolva posibilele bug-uri. Insa, pentru cei care vor sa testeze indiferent de consecinte, aveti mai jos principalele comenzi pentru instalarea Cinnamon 2.4 in Ubuntu 14.04 LTS si in Ubuntu 14.10.

Lansam Terminalul cu ajutorul tastelor Ctrl + Alt + T sau cu ajutorul meniului Dash.

– prima data introducem comanda pentru adaugarea ultimei versiuni a PPA-ului

sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-nightly

– introducem comanda pentru actualizarea si pentru instalarea mediului de lucru Cinnamon

sudo apt-get update && sudo apt-get install cinnamon

Daca deja utilizati Cinnamon, atunci puteti introduce urmatoarea comanda in locul celei de mai sus pentru a va asigura ca eventualele conflicte ale pachetelor vor fi automat rezolvate de catre managerul de pachete:

sudo apt-get update && sudo apt-get dist-upgrade

Daca dorim sa eliminam Cinnamon din sistem impreuna cu toate fisierele acestuia, utilizam comanda urmatoare:

sudo apt-get purge cinnamon

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.