Cum instalăm Chrome în Manjaro și Arch

Mozilla Firefox este un browser foarte bun pentru destul de mulți utilizatori, dar nu toți sunt fani ai acestui navigator. De aproximativ doi ani și ceva, lucrez doar cu Google Chrome. Chiar dacă acum ceva vreme era mult mai bun și rapid față de versiunea curentă, Chrome încă a rămas browser-ul meu preferat. Unul din motivele pentru care-l folosesc așa de intens este opțiunea de sincronizare a bookmark-urilor care se integrează perfect cu contul Google și toate produsele aferente acestuia.

Știu că și Firefox are funcție de sincronizare, dar eu prefer Chrome exact din motivul de mai sus. Din nefericire, dacă aș putea să-i spun așa, o parte din distribuțiile Linux vin cu Firefox preinstalat sau cu  Chromium. N-am o problemă în a folosi Chromium, ci îmi place foarte mult, dar e posibil ca în ultima versiune să existe anumite probleme, precum cea a imposibilității de vizionare a unui clip de pe youtube în momentul redării, părăsirii tabului cu clipul respectiv, iar la revenire asupra clipului, în locul acestuia să apară doar un ecran negru. De foarte multe ori nici n-a fost nevoie să mă joc prin taburile browser-ului,  clipurile Youtube apărând direct cu ecran negru.

Cum o rezolvare n-am găsit pentru a repara această problemă, nu mi-a rămas decât să instalez Google Chrome. Așa am făcut și pe Ubuntu, așa am să fac și pe Manjaro Linux.

Instalarea browser-ului Chrome în Manjaro și Arch este posibilă cu următoarele comenzi pe care le vom introduce pe rând în terminal:

 wget https://aur.archlinux.org/packages/go/google-chrome/google-chrome.tar.gz
 tar -xvzf google-chrome.tar.gz
 cd google-chrome
 sudo makepkg --asroot
 sudo makepkg -i --asroot

Last Updated on 4 January 2014 by Alexandru Ionut

7 thoughts on “Cum instalăm Chrome în Manjaro și Arch”

  • Și ca să fie și mai ușor poți face așa:

   cp /etc/yaourtrc ~/.yaourtrc
   gedit ~/.yaourtrc

   și editează BUILD_NOCONFIRM și EDITFILES (scoate # din fața lor și pune valoarile astea):

   BUILD_NOCONFIRM=1
   EDITFILES=0

   astfel când instalezi ceva cu yaourt din aur.archlinux.org nu trebuie să tot răspunzi la întrebari, execută el tot default. Merge excelent.

   Sursă: http://kissmyarch.blogspot.ro/2012/05/two-simple-yaourt-tips.html

   Ar fi bine dacă ai timp să faci și un post despre yaourt și această configurație. Poți încerca să vezi ce frumos se instaleaza programe gen: Krusader, Sublime Text, java6 de la oracle, totul automat :)

  • Am uitat să precizez că programele instalate cu yaourt se pot upgrada cu yaourt -Syua (este echivalent cu pacman -Syu dar acel “a” adaugă și upgrade-ul aplicaților instalate cu yaourt).

   (astea sunt informații învățate în ultimele două zile, dacă gresesc să mă corecteze cineva)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.