Cum se instalează Skype în Ubuntu 13.04

Skype este un client chat cu suport audio – video, cu o popularitate foarte mare la nivel international, dar pe locul doi în Romania după Yahoo Messenger. În acest articol vom afla cum se descarca Skype și cum se instalează acesta în Ubuntu.

Acesta aplicatie chat permite efectuarea apelurilor gratuite pe internet între două sau mai multe conturi. Aplicația se folosește de un microfon și de o camera web, și face posibilă comunicarea cu prietenii, familia și alte persoane de pe glob. Este foarte simplu să ne creăm un cont Skype.

La început, Skype a fost disponibil doar pentru Windows și Mac-uri. Ulterior, acesta poate fi instalat fără nici o problema și pe sistemele de operare care au la bază platforma Linux. Pot spune că acest lucru este minunat, deoarece există o oarecare conexiune între utilizatori ai diferitelor sisteme de operare. Un utilizator Mac sau Windows poate comunica destul de ușor și poate trimite fișiere destul de simplu, către un utilizator Ubuntu care folosește la rândul său Skype.

Vezi și: Download si instalare Skype pentru Windows 8

Cum instalăm Skype în Ubuntu

Pentru început, apăsăm Ctrl – Alt – T pentru a deschide terminalul. După ce acesta s-a deschis, introducem comanda de mai jos urmată de apăsarea tastei Enter. Aceasta va instala Canonical Partner’s repository, un depozit care conține programe esențiale care nu sunt instalate predefinit în Ubuntu.

sudo add-apt-repository "deb https://archive.canonical.com/ $(lsb_release -sc) partner"

Pentru a instala Skype în sistem, introducem în terminal comanda de mai jos:

sudo apt-get update && sudo apt-get install skype

Dupa ce s-a finalizat procesul de instalare, putem lansa aplicația fără nici o problema. O găsim în Dash.

skype ubuntu

[adsense float=”center”] O altă metodă de a instala Skype este să accesăm pagina oficiala a acestuia, iar de la secțiunea download, alegem distribuția corespunzătoare. După ce fișierul se va descarca în calculator, îl putem instala foarte simplu cu ajutorul aplicației Ubuntu Software Center sau cu GDebi, un program care permite instalarea pachetelor .deb.

Important: Cum salvam lista de contacte Skype

Daca vrem să ștergem sau să dezinstalăm aplicația Skype, rulăm comanda de mai jos în terminal:

sudo apt-get purge skype && sudo apt-get autoremove

Pentru a dezactiva Canonical Partner’s repository, mergem la System Settings – Software & Updates – Other Software și debifăm cele două casete din dreptul Canonical Parteners, la fel ca în imaginea de mai jos.

skype ubuntu canonical partners

Recomand acest articol dacă doriți să aflați cum puteți înregistra apelurile voce sau video Skype.

Dacă aveți nevoie de mai mult sprijin în ceea ce privește aplicațiile și sistemul de operare Ubuntu, accesați forum.ubuntu.ro, fie îmi lăsați un comentariu și voi încerca să vă îndrum către o rezolvare a problemei.

Ultuma actualizare 25 August 2013 by Alexandru Ionut

1 thought on “Cum se instalează Skype în Ubuntu 13.04”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.