Cum dezactivăm eroarea Apport în Ubuntu 14.04

Apport este un instrument care genereaza automat un raport cu privire la erorile de sistem aparute in Ubuntu. In versiunea sistemului de operare Ubuntu 12.04, Apport este activat in mod default (fata de celelalte versiuni mai vechi) si uneori este posibil sa intalniti eroarea “Sorry, Ubuntu 12.04 has experienced an internal error”.

La fel ca si in Windows, acesta trimite rapoarte problemele întâlnite în sistem catre dezvoltatorii acestuia pentru a putea fi rezolvate. Singura problema ar fi ca acesta va deveni la un moment dat prea sacaitor. Uneori primesc 3, 4 mesaje pe zi. In orice caz, aceasta problema poate fi rezolvata. Avem sansa sa dezactivam mesajul trimis de sistemul de operare, fara mare greutate.

Dezactivarea anunţului despre eroare nu va rezolva si problema in sine, dar va anula aparitia mesajului pe ecran. Sincer sa fiu, chiar daca am primit mesajul de mai sus, nu am observat nici o eroare a sistemului de operare Ubuntu.

Cum dezactivam Apport – Sorry, Ubuntu 12.04 has experienced an internal error

ubuntu-apport

In primul rand, trebuie sa editam “/etc/default/apport” cu un editor de text, cel mai probabil Gdit. Introducem in terminal comanda de mai jos:

gksu gedit /etc/default/apport

Se va deschide un fisier, iar pe randul 4 apare “enabled = 1”. Ii vom modifica valoarea in 0, la fel ca in imaginea de mai jos.

dezactivare eroare apport in ubuntu

Dupa ce ati completat pasul de mai sus, eroarea nu va mai aparea dupa restartul calculatorului. Cu toate acestea, pentru a nu mai astepta pana atunci, putem stopa si procesul Apport. Acest lucru e posibil cu ajutorul comenzii de mai jos pe care o vom introduce in terminal:

sudo service apport stop

Sa presupunem ca la un moment dat doriti sa reactivati mesajul cu privire la erorile de sistem. Trebuie doar sa schimbati la “enabled” din 0 in 1. Alternativ, puteti activa temporar Apport cu ajutorul comenzii de mai jos:

sudo service apport start force_start=1

UPDATE 16/04/2014

Chiar dacă a trecut ceva vreme de când am publicat articolul, tutorialul de mai sus despre dezactivarea mesajului apport este valabil şi pentru noua versiune a sistemului de operare, Ubuntu 14.04. Mai mult ca sigur, acesta poate fi urmat pe toate versiunile Ubuntu.

De ceva zile rulez Ubuntu 14.04, iar mesajul ăsta cu Apport m-a zăpăcit de cap, asta până să-l dezactivez mai devreme. Deci, fie îl dezactivaţi, fie îl eliminaţi din sistem cu ajutorul comenzii din comentariul scris de big-bum.

Ultuma actualizare 16 April 2014 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Cum dezactivăm eroarea Apport în Ubuntu 14.04”

 1. sudo apt-get purge apport*

  simplu, eficient, rapid. N-ai de ce sa-l reactivezi. Oricum sunt destul de mari sansele sa nu stii cum sa faci un bug-report. Mai bine-l scoti de tot.

  Reply
 2. Mulțumesc. Chiar aveam nevoie.
  Totuși, parcă nu mi-a mai apărut așa des pe Ubuntu 13.4…
  O să îi mai dau câteva zile, să văd și pe versiunea finală ce se întâmplă :)

  Reply
  • Cu placere. Chestia asta apare doar pe 12.04. Am testat si 12.10, si daca nu ma insel, nu mai aparea. 13.04 inca nu l-am instalat, astept versiunea finala pentru ca vreau sa raman pe ea. E posibil ca acest mesaj sa nu mai apara nici macar pe 12.04.02..dar nu sunt sigur. Oricum, am scapat imediat de el.

   Multumesc de feedback.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.