Cum rulam System Monitor Ubuntu cu Ctrl – Alt – Del

System Monitor din Ubuntu este echivalentul Task Manager-ului din sistemul de operare Windows. De obicei il foloseam atunci cand doream sa inchidem o anumita aplicatie in cazul in care aceasta sa bloca. Exact acelasi lucru putem face si cu System Monitor in Ubuntu.

Problema vine tocmai atunci cand dorim sa rulam tool-ul. Daca in Windows, task manager-ul il accesam cu ajutorul combinatiei de taste CTRL + ALT + DEL, sau clik dreapta pe bara start si alegeam task manager, in Ubuntu e putin diferit. Va trebui sa accesam Dash Home (echivalentul meniului Start – daca as putea sa-l numesca asa), si sa tastam system monitor. Eventual putem seta aplicatia si pe bara unity. Dar de ce sa nu optam pentru rularea acestui tool numit system monitor, la fel ca in Windows, cu ajutorul combinatiei de taste Ctrl – Alt – Del.

Cum facem acest lucru?[adsense float=”center”]

Simplu.

1) accesam dash home si tastam Keyboard.
2) selectam tabul shortcuts
3) apasam pe butonul + (plus) care va crea o scurtatura personalizata
4) in caseta de dialog, tastam ce nume vrem, iar la comanda, tastam “gnome-system-monitor” (fara ghilimele)
5) apasam apply
6) in partea dreapta apare “Disable”. Facem click pe el si va aparea “new accelerator…”. In acel moment, va trebui sa apasam combinatia de taste “Ctrl – alt – del”.

scurtatura system onitor

ATENTIE: inainte de a seta comanda si combinatia de taste, tot de la Keyboard – tabul shortcuts, selectam System din coloana din partea stanga. In fereastra din dreapta gasiti comanda “log out” pe care va trebui sa o dezactivati sau sa setati alta combinatie de taste petru aceasta. Pentru a o dezactiva, apasati pe scurtatura alocata acesteia si apoi apasati backspace.

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.