Comunica cu prietenii de Steam folosind Pidgin

Pidgin OpenSteamWorks este un plugin care permite comunicarea cu prietenii de Steam folosind clientul de chat Pidgin. Daca suntem utilizatori atat de Steam cat si Pidgin, putem utiliza clientul de chat fara a mai deschide clientul Steam pentru Linux, care consuma destul de multe resurse, pentru a discuta cu prietenii.

Pluginul Steam pentru Pidgin este disponibil pentru Linux si Mac, dar exista si o versiune mai veche disponibila pentru Windows (versiunile mai vechi de Windows necesita rularea clientului Steam in background).

Cum instalam si folosim Pidgin OpenSteamWorks

Utilizatorii de Ubuntu 13.04, 12.10 si 12.04, pot instala plugin-ul folosind PPA-ul de mai jos.

sudo add-apt-repository ppa:lasall/pidgin-opensteamworks
sudo apt-get update
sudo apt-get install pidgin-opensteamworks

Pentru alte distributii Linux, descarcam fisierul .so (libsteam-*.so pentru 32 biti sau libsteam64-*.so pentru 64 biti) si il copiem in unul din folderele de mai jos:

  • ~/.purple/plugins (daca folderul nu exista, il creem) pentru userul nostru sau
  • /usr/lib/pidgin/ la nivel de sistem

Descarcam iconitele plugin-ului (icons.zip), le extragem si le copiem doua foldere (16 si 48) in /usr/share/pixmaps/pidgin/protocols/. La final, trebuie sa instalam json-glib library (numele pachetului poate diferi in functie de distributia Linux-ului pe care o folosim).

Odata instalat, restartam Pidgin, din meniul acestuia selectam Accounts > Manage Accounts, si apoi facem click pe Add iar de sub Protocol selectam “Steam” si introducem username-ul si parola. [adsense float=”center”]

plugin steam pentru pidgin

Odata ce am apasat Add, ar trebui sa primim un mail de la Steam Support cu un cod de care avem nevoie pentru a autoriza Pidgin sa se conecteze la Steam.

confirmare cod ptr plugin steam pidgin

Introducem corect codul, facem click pe Ok si asta a fost tot.

Sursa: webupd8.org

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.