ClamTk – antivirus pentru sistemele Linux+GNU

30 June 2012

Articolul trecut va intrebam daca au nevoie sistemele de operare Linux+GNU de antivirus. Acum am sa va prezint o aplicatie antivirus pentru sisteleme care au la baza kernel-ul Linux. ClamTk este o interfata grafica pentru antivirusul ClamAV, folosind gtk2-perl. Acesta este conceput cu o interfata simpla si usor de folosit de catre orice utilizator. 

 

Am instalat aceasta aplicatie sa vad despre ce e vorba, cum arata si de ce optiuni ne poate oferi. Interfata, dupa cum am zis, este una destul de simpla, dar nu trebuie sa judecam “omul” dupa cum se imbraca, ci dupa cum gandeste.

Aplicatie antivirus pentru Linux.

Acesta poate scana un singur fisier, un dosar sau tot sistemul. Putem opta dupa bunul plac. Timpul scanarii este destul de bun, acesta terminand treaba foarte repede chiar daca alegem scanarea intregului sistem.

Scanare virusi Linux.

Mi-a gasit 15 amenintari, dar se pare ca nu e nimic grav, fiind vorba despre browserele Firefox si Chrome, dupa cum puteti vedea din imaginea de mai jos.

Antivirus pentru Linux

Foarte bun daca dorim sa ne protejam clientul de mail-uri. In cazul in care luam un virus, care in mod normal nu ne va afecta cu nimic, acest antivirus ne va ajuta sa nu distribuim virusul mai departe, in special prin intermediul mail-urilor sau retelei. De exemplu, daca avem doua calculatoare si folosim un stick USB sau un hard disk extern comun, ne putem proteja celalalt sistem de operare care poate rula in dual boot.

Antivirus Linux

Putem alege sa facem actualizarile manual sau automat, sau putem pur si simplu sa ne planificam actualizarea sau scanarea sistemului.

Antivirus Linux

Pentru mai multe detalii despre acest antivirus pentru sistemele de operare care au la baza Linux+GNU, accesati site-ul oficial.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.