Ce trebuie sa facem dupa ce instalam Ubuntu 13.04

Nu de foarte mult timp, s-a lansat Ubuntu 13.04. Chiar din primele zile l-am instalat si l-am testat oarecum. Probabil stiti articolul in care am scris cateva cuvinte despre Ubuntu 13.04. Intre timp am mai descoperit destul de multe avantaje ale acestei versiuni, si sunt foarte multumit de aceasta.

In acest articol voi prezenta cateva lucruri pe care trebuie sa le facem dupa ce instalam 13.04.

Sa presupunem ati verificat daca sunetul merge, daca conexiunea wifi este in regula, si etc.. Daca pana aici totul este in regula, atunci trebuie sa instalam update-urile. Chiar daca este ultima versiune a sistemului de operare, asta nu inseamna ca avem deja toate pachetele software, upgradate. Pentru a rezolva aceasta problema, folosim comanda:

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Trebuie sa avem instrumente pentru ingrijirea si configurarea sistemului. Ubuntu Tweak este o aplicatie care nu trebuie sa lipseasca din sistem. Deja a ajuns la versiunea 0.8.4, care este compatibila cu Ubutnu 13.04. Am scris aici cum instalam Tweak in Ubuntu si Mint si ce face el. In orice caz, va las codurile de instalare mai jos.

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa 
sudo apt-get update 
sudo apt-get install ubuntu-tweak

[adsense float=”center”]Daca nu va place Unity, atunci instalati Cinnamon sau alte interfete. Despre Cinnamon, aveti aici foarte multe detalii, dar si codurile de instalare.

Confogurati-va contul Ubuntu One. O sa descoperiti ca acesta este foarte bine integrat, avand acces rapid cu ajutorul iconitei din coltul dreapta sus, de forma unui nor. Instalati programele necesare din Ubuntu Software Center, dar si cu ajutorul PPA-urilor. Aveti aici cum se instaleaza Skype in Ubuntu. Daca nu sunteti multumiti de Empathy sau Pidgin, puteti incerca si Jitsi. Va puteti juca putin si cu interfara Unity, personalizand-o dupa bunul plac cu Unity Tweak. VirtualBox a ajuns la versiunea 4.2.12, si este compatibil cu Ubuntu 13.04.

Daca aveti unele neclaritati, astept intrebari.

Ultuma actualizare 10 June 2013 by Alexandru Ionut

12 thoughts on “Ce trebuie sa facem dupa ce instalam Ubuntu 13.04”

 1. Salut!

  Astazi am descoperit si eu site-ul si m-am gandit sa bag unbutu 14.04 pe laptop.
  Am intampinat o problema cand am incercat sa adaug codurile, trec `sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa` dupa imi apare `[sudo] password for xxxx: ` iar parola nu o pot trece, nu-mi scrie literele. merge normal cand scriu codul insa la parola intampin aceasta problema

  Reply
 2. Am pus Ubuntu,ultima versiune, dar laptopul se misca la fel de greu ca innainte,folseam windows 7 si 8 l-am curatat de praf,leptopul nu are mai mult de 2 ani am zis sa incerc si Ubuntu dar tot greu se misca daca stie cineva ce este de facut va rog sa-mi dati cateva sfaturi.Va mulţumesc!

  Reply
  • Da-mi mai multe detalii despre cum se misca greu. Se misca greu la inceput, cateva minute, apoi merge ok, sau se deschid toate alea foarte intarziat.??

  • Din cate am citit pe net, e un AMD dual core. In mod normal, n-ar trebui sa iti mearga asa de rau, cu toate ca procesoarele AMD sunt putin mai slabe. Singura modalitate prin care l-ai putea face sa “zboare” ar fi sa-i adaugi un SSD in loc de hard disk normal, si poate ceva memorie RAM.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.