Cati utilizatori folosesc Linux – cifre

Linux este cunoscut drept un sistem de operare de catre marea majoritate a persoanelor. De fapt, Linux este doar nucleul in jurul caruia au fost create distributiile (sistemele de operare).

Sistemele de operare bazate pe Linux+GNU sunt puse gratuit la dispozitia utilizatorilor. Acestea pot fi mai mult sau mai putin stabile, prietenoase cu utilizatorul sau dificil de utilizat, au la dispozitie o baza ampla de aplicatii, majoritatea putand fi instalate gratuit, si pot satisface nevoile majoritatii utilizatorilor sistemelor de operare.

Din punct de vedere al securitatii, sistemele de operare bazate pe kernel-ul Linux sunt superioare tuturor sistemelor existente pe piata si care costa sute de euro.

Acum vreau sa va fac cunoscute cateva statiatici legate de utilizarea Linux-ului. Mai exact, care ar fi cifra aproximativa de utilizare a Linux-ului in raport cu celelalte sisteme de operare. Fac asta datorita micului razboi provocat de Cristian, punandu-si in cap cativa utilizatori Linux care nu-s de acord cu ceea ce a scris el legat de acest subiect.

Cristian sustine ca procentul de utilizare al Linux-ului este de sub 1%. Eu il contrazic putin.

La ora actuala, ar fi aproximativ 7 335 063 520 de persoane pe Terra, dintre care circa 3 175 806 296 au acces la internet.

Media celor care folosesc Linux s-ar afla undeva la 2,66%, inregistatii fiind doar 0,70% dintre ei. Practic, cei 0,70% au declarat ca folosesc Linux.
Cifre conform https://www.linuxcounter.net/statistics

Cifrele de mai sus sunt bazate pe numarul de utilizatori care au acces la internet. Exact cati utilizatori folosesc Linux, nu poate stii nimeni. Pot exista sute de mii care nu au acces la net. Bineinteles, pot exista si milioane de utilizatori care n-au acces la net, folosind Windows. Cifrele exacte nu pot fi cunoscute niciodata.

Insa, statistica oficiala conform site-ului mai sus mentionat, aproximativ 2,66% care au acces la internet sunt utilizatori Linux.

Ultuma actualizare 13 August 2015 by Alexandru Ionut

7 thoughts on “Cati utilizatori folosesc Linux – cifre”

 1. Au declarat, dar media, bazata pe date reale, arata altceva. In fine, chiar si 3% e tot putin, prea putin pentru cat de bune sunt suse, debian, fedora, mint & arch

  Reply
 2. Pai linuxistii pur si simplu m-au dat afara din comunitatea lor. Cum? Foarte simplu. Am incercat Mandriva, Ubuntu, Suse, etc. Mi-a placut foarte mult Suse. Am zis ca trec pe Suse, doar ca aveam o problema, nu mai tin minte care. Am vrut sa postez problema pe forumul Suse Romania, doar ca dupa inregistrare administratorul trebuia sa-mi aprobe cererea. Nu s-a aprobat. Am postat problema mea pe pagina lor de Facebook si am primit raspuns ca pentru intrebari exista forum, pe care inregistrarea mea nu a fost aprobata… Ce era de facut? Am trecut iar pe Windows, pentru ca acolo nu aveam probleme.

  Reply
  • Și eu am avut mici/mari probleme cu anumite comunității linux din România, dar acest lucru nu m-a făcut să renunț la Linux și acuma folosesc Mint și pe lângă el o să mai pun și distribuția Românească, Kogaion când o să apară oficial.

  • Stai un pic ca nu ne intelegem. Ce inseamna pentru tine forum? Care este scopul unui forum?
   Pentru mine forum este un loc unde poti sa afli informatii, sa iti dai cu parerea, sa ceri sfaturi…E un loc in care te faci auzit (mai mult sau mai putin pertinent), afli lucruri noi, etc.

 3. Eu folosesc de aproximativ 3 ani Ubuntu Desktop si sunt foarte multumit de el ….nu am nici un fel de problema cu el mai ales ca acum am trecut la versiunea 15.04 si kernel 4.20 stable …..

  Reply
 4. Cine te forteaza sa nu te inregistrezi pe forumurile oficiale?
  Foloseste forumurile oficiale, nu porcariile de forumuri romanesti pline de ignoranti si ametiti.
  Nu sistemul de operare e de vina ptr. ca unele persoane sunt imbecile.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.