Cum rezolvam problemele de grub,mbr,dual boot cu Boot Repair

Nu de foarte mult timp, rulam Windows 8 si Windows 7 in dual boot pentru teste. Acum aproximativ 3 luni, am decis sa inlocuiesc Windows 7 cu Ubuntu 12.04, deci sa am un dual boot doar Windows 8 si Ubuntu. Toate bune si frumoase pana dupa terminarea instalarii Ubuntu. In momentul restart-ului la calculator, nu mai aveam posibilitatea alegerii unui sistem de operare si pornea direct Ubuntu. Daca incercam sa repar Windows-ul cu dvd-ul de instalare, spunea ceva de partitie defecta, ceea ce a insemnat ca mbr-ul s-a cam dus.

Dupa cateva incercari esuate de a repara problema, am recurs la ceva mai brutal numit formatare. Ceea ce e de notat, in continuare persista problema grub-ului, nu mai aparea nici o lista la aprinderea calculatorului. Am renuntat la reinstalarea Windows 8 pentru ca stiam ca o sa intampin si alte probleme.

Citeste si: Instalare Kernel 3.5.1 / 3.4.8 in Ubuntu 12.04 / Mint 13

Am scris acest articol, in speranta ca poate va ajuta pe cineva cu probleme asemanatoare in legatura cu grub-ul sau dual boot. Astazi am “descoperit” Boot Repair si cu ajutorul caruia mi-am rezolvat problema iar grub-ul este ca nou. [adsense float=”center”]

Important: Instalare Grub Customizer 2.5.7 – Ubuntu / Mint / openSUSE / Fedora

Boot Repair este foarte usor de folosit, cu o interfata grafica simpla iar cu ajutorul unui simplu click poate rezolva printr-o minune problema grub-ului sau probleme dual boot. Acesta ofera si alte optiuni avansate pentru backup tabele de partitii, sectoare boot, configurare GRUB, restabilire MBR dar si multe alte optiuni.

Citeste si:Structura hard-ului pe Linux si de ce nu am nevoie de defragmentare – explicatie

Instalare

Pentru a instala Boot Repair in calculator, deschideti terminalul si tastati urmatoarele comenzi:

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && boot-repair

 

Last Updated on 8 June 2013 by Alexandru Ionut

1 thought on “Cum rezolvam problemele de grub,mbr,dual boot cu Boot Repair”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.