Cum facem backup automat in Ubuntu pe dispozitiv extern

Acum cateva zile am scris despre auto-montarea dispozitivelor externe pe Ubuntu, pe care puteam face backup la fisierele si documentele noastre. Acest post este o continuare a aceluia, in care vom invata cum sa setam un proces de backup automatic in Ubuntu care va crea o salvare a celor mai importante foldere si fisiere pe un dispozitiv extern.

Deci paza buna trece primejdia rea, asa ca pentru a ne proteja de eventualele pierderi de informatii importante din calculator, trebuie sa punem in aplicare un proce care ne va ajuta sa restauram continutul propriu in cazul in care calculatorul cedeaza. Cazurile nu sunt tocmai dese dar nu ne-am dori ca la un moment dat sa regretam ca nu ne-am ferit de acest lucru.

Acum ca stiti mai multe informatii din articolul trecut despre auto-montarea dispozitivelor in Ubuntu, vom continua cu procesul de backup automat. Sistemul de operare Ubuntu vine cu un instrument de backup care ofera suport local, la distanta sau cloud.

1. Pentru a incepe, mergem la System Settings.

2. Accesam System Backup.

3. In continuare, facem click pe butonul “just show my backup settings”.[adsense float=”center”]

backup automat ubuntu

4. Pentru a activa backup-ul automat doar glisam butonun din dreptul optiunii catre dreapta.

5. In continuare, selectam tabul “storage” pentru a alege Local Folder pentru destinatia backup-ului, apoi cautam locatia de backup-ului creata mai devreme.

6. Selectam tabul “schedule” pentru a alege un program pentru salvarea datelor.

Asta a fost tot. Cateva ore mai tarziu, sistemul ar trebui sa execute primul backup.

Vi se va solicita sa utilizati sau nu o parola pentru momentul restauratii. Puteti alege sa nu va ceara nici o parola pentru a nu avea probleme in cazul in care o uitati. In orice caz, fiecare are dreptul sa aleaga dupa bunul plac.

 

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.