4 distributii Linux pentru copii

23 December 2012

In acest articol voi prezenta 4 distributii Linux special concepute pentru copii. Datorita software-ului liber, copiii au posibilitatea de a invata tainele calculatorului fara nici o alta grija a parintilor.

Cei mici adora sa exploreze, iar calculatoarele sunt o buna oportunitate pentru acestia de a-si dezvolta mai multe abilitati. Mai multi programatori din lume au conceput multe software-uri educationale gratuite disponibile pentru sistemele de operare Linux, pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa pregateasca un calculator pentru cei mici.

distributii linux pentru copii

Sugar On A Stick

sugaronastick

Sugar are o intefata foarte atractiva pentru cei mici, fiind total necunoscut pentru adulti. Acesta nu se aseamana cu nici o alta interfata a unui sistem de operare, dar fiind nemaipomenita pentru copiii dornici de explorarea mediului digital. Cei care doresc sa vada despre ce este vorba sau vor sa il testeze, pot accesa link-ul de descarcare Sugar On a Stick. Acesta vine ca un mediu de lucru live dar il putem instala foarte usor pe majoritatea calculatoarelor.

Edubuntu

Cunoscut si ca Ubuntu Education Edition, Edubuntu este o versiune de Ubuntu destinata salilor de clasa. Acesta a fost dezvoltat in colaborarea cu profesorii, si include o varietate mare de programe educationale. [adsense float=”center”]

linuxkids-edubuntu

Cei care sunt interesati de Edubuntu si vor sa vada ce aplicatii pot accesa, pot arunca pur si simplu o privire asupra imaginilor de aici. De retinut, interfata Unity este default dar puteti folosi si Gnome fara nici o alta problema. Gcompris pare sa fie un factor cheie pentru sistemul de operare, dar pot fi foarte multe de explorat.

Un avantaj al folosirii Edubuntu ar fi posibilitatea accesarii Ubuntu Software Center, care ofera acces asupra majoritatii aplicatiilor Linux.

Descarcati Edubuntu daca doriti sa il incercati pe propriul calculator. Alternativ, puteti testa Edubuntu online.

Qimo

Acesta este o alta distributie Ubuntu kid-friendly. De data aceasta, un dock permite copiilor acces rapid la jocurile educationale, in timp ce meniul complet al sistemului permite accesarea programelor foarte usor.

qumo

Ideea interfetei este de a fi indeajuns de usoara chiar si pentru un copil de 3 ani. Majoritatea caracteristicilor pentru programele educationale fiind oferite de Edubuntu, Qimo este o alternativa light si foarte simpla cu o tema rupta din desenele animate. Acesta este conceput sa fie simplu, si chiar asa este.

Descarca Qimo.

Doudou Linux

Un sistem care prezentat sub forma unui meniu cu taburi si iconite largi, Doudou este usor de explorar de cei mici oferind acces rapid la toate jocurile educationale. Acesta vine cu un set de aplicatii simple care sunt construite pe Debian.

duoduolinux

Acesta este un sistem foarte rapid, menit sa readuca la viata calculatoarele vechi. Acesta include un set standard de programe educationale si este indeajuns de simplu pentru fiecare copil.

Puteti citit si puteti descarca Doudou Linux accesand acest link.

Daca stiti si alte distributii Linux special concepute pentru copii, le puteti mentiona pe rubrica de comentarii, iar eventual pot face o actualizare a postului.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.