Cum verificam viteza de incarcare a unui site cu YSlow

Viteza de incarcare a site-ului joaca un rol important in rezultatele de cautare Google, mai ales daca doriti sa construiti o baza de fani loiali. Chiar daca site-ul are un continut de inalta calitate, daca este nevoie de mult timp necesar incarcarii atunci Google il poate penaliza si ca urmare, acesta apare in mai putine rezultate de cautare. Chiar daca aceasta nu are un impact mare asupra rezultatelor motorului de cautare, in cazul in care site-ul dvs. este lent, vizitatorul va parasi site-ul dvs. si ati putea pierde cititorii fideli.

Daca veti cauta pe internet, veti da peste sute de mii de instrumente  software care pot ajuta utilizatorii sa analizeze performanta paginii web. Dar multe dintre ele nu sunt gratuite si multe nu functioneaza asa cum ar trebui. Daca doriti sa aflati de ce pagina de web a blog-ului dvs. sau site-ului se incarca lent, insalati extensia YSlow . Acesta este disponibila atat pentru Google Chrome si Mozilla Firefox.

YSlow, este o extensie la indemana, care permite utilizatorilor sa analizeze paginile web bazate pe instrumentul Yahoo de performanta a paginii si sugereaza modalitati de a imbunatati performantele de pe orice pagina web pe baza unui ansamblu de reguli. Pentru a incepe, duceti-va la Chrome Web Store si instalati extensia. Odata instalat, ar trebui sa vedeti pictograma YSlow in zona de extensii. Acum, deschide pagina web pe care doriti sa o testeze si sa faceti clic pe pictograma extensiei. Se va deschide o fereastra noua si va va cere sa rulati testul YSlow.

Dupa analizarea diferitelor componente ale site-ului, va clasa pagina de web bazata pe un set diferit de reguli si sugereaza modalitati de a imbunatati performanta paginii web, componente ale paginii web, si va afisa, de asemenea, statistici despre pagina. Meniul Grade iti va arata ratingul diferitelor componente si cum le puteti imbunatati. In plus, afiseaza rezultatele pentru 23 de categorii diferite si permite utilizatorilor filtrarea rezultatelor pe baza a 6 optiuni: Continut, cookie-uri, CSS, Imagini, JavaScript, si Server.

blank

Daca faceti clic pe Meniul Components va afisa numarul total al componentelor si dimensiunea lor.

blank

Meniul Statistics va va oferi informatii cu privire la componentele si dimensiunea lor intr-o forma de diagrama cu structura radiala, astfel incat sa puteti intelege cu usurinta care sunt problemele de trebuie sa aveti grija.

blank

Sunt afişate, de asemenea, mai multe sfaturi, care pot fi utilizate pentru a imbunatati performanta site-ului. In concluzie, voi spune ca YSlow este o extensie la indemana pentru cei care doresc sa imbunatateasca performanta site-ul lor şi foarte utila pentru dezvoltatori.

YSlow pentru Chrome

YSlow pentru Firefox

Ultuma actualizare 16 January 2022 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Cum verificam viteza de incarcare a unui site cu YSlow”

  1. Esti genial ca ai postat asta! Am aflat ceva: blogul meu a primit nota F… dar dupa ce am compresat logourile de pe blog a primit D :D mai trebuie sa micsorez si CSS-ul, tool asta descoperit de tine este prea util!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.