Cum sa modificam viteza de scroll a paginilor in Firefox

Daca nu sunteti multumiti de viteza de derulare a rotitelor mouse-ului in Firefox, exista o cale rapida si usoara pentru a schimba viteza de derulare fara a modifica setarile mouse-ului din sistem. Tutorialul de mai jos este usor, dar este putin diferit in functie de sistemul operare si implica modificari in about:config.

In Linux (metoda este testata in Ubuntu) si Mac:

1. Deschideti un nou tab in Firefox si tastati: “about:config”.

2. In bara de cautare, tastati:

mousewheel.min_line_scroll_amount

3. Dublu click pe element si modificati valoarea de la 5 la 60.

firefox-mousewheel-scroll-speed
Daca vi se pare 60 prea rapid sau prea lent, atunci parcurgeti aceeasi pasi si modificati la o valoare care sa va multumeasca.

4. Inchideti tabul “about:config” si incarcati o pagina web. Testati cum este derularea acesteia. [adsense float=”center”]

Trucul de mai sus nu poate fi aplicat si in Windows, dar puteti modifica “mousewheel.acceleration” (care poate fi aplicat si in Linux si Mac):

1. Accesati din nou about:config.

2. In bara de cautare, tastati:

mousewheell.acceleration

Ar trebui sa va apara doua elemente in lista:

firefox-mousewheel-acceleration

3. Faceti dublu click pe “mousewheel.acceleration.start” si modificati valoarea la 1 sau mai mult.

4. Dublu click pe “mousewheel.acceleration.factor” si modificati valoarea in asa fel incat sa obtineti viteza dorita. Valoarea initiala este 10, asta insemnand ca viteza de derulare se va mari de 10 ori atunci cand accelerarea porneste.

Daca aveti probleme cu rotita de scroll a mouse-ului, puteti reseta pentru “mousewheel.acceleration.start” valoarea la “-1”.

2 thoughts on “Cum sa modificam viteza de scroll a paginilor in Firefox”

  1. Salutare tot eu pe aici am o alta problema cum pot modifica scrollu in ubuntu e prea rapid se deruleaza prea multe imagini deodata nu stiu ce poate sa mai fie am reusit sa instalez si placa video merge si config compiz totul ok decat doar problema asta o mai am si nu face asa doar in navigator face peste tot si daca ma uit la fisiere de muzica si la fotografii nu merge fluent sare!!!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.