Trucuri si lucruri utile pe care le putem face pe Youtube

Pe Youtube gasim muzica, tutoriale, desene, si absolut tot genul de clipuri. Cine nu stie, se pot face si ceva banuti cu ajutorul acestei platforme de video streaming. Trebuie doar putina imaginatie, noroc, si ceva calitati in a inregistra ceva. In acest articol am sa va prezint 6 trucuri /chestii interesante pe care le puteti face pe Youtube, si probabil foarte multi nu le cunosc.

1. Redarea clipului de la un anumit minut setat

Pentru a va dau un exemplu, atunci cand doriti sa impartasiti o portiune dintr-un anumit clip, cu un prieten, acesta nu trebuie sa urmareasca de la inceput pana va ajunge la secventa dorita. Daca vreti sa vada ceva la minutul 1.20, atunci puteti face posibil acest lucru. Cand va da click pe link, clipul va incepe de la perioda setata.

Ce trebuie sa facem? Acesta este un URL de la o melodie cu Eminem

https://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s

Eu vreau sa-i trimit cuiva link-ul, iar melodia sa inceapa de la minutul 1 si 15 secunde. Adaug la final #t=01m15s

https://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s#t=01m15s

Acest lucru este posibil chiar si atunci cand inseram un clip video intr-un articol, sau pagina de internet.

2. Repetarea la nesfarsit a unui clip

Sunt persoane care ar asculta o zi intreaga aceeasi melodie. Sa te duci mereu la calculator si sa apesi butonul de replay, deja suna urat. Las-o sa cante la nesfarsit. Inlocuim “youtube” din URL-ul clipului, cu “infinitelooper”. Vom fi directionati catre o alta platforma third-party care va face posibila redarea clipului la nesfarsit.

https://www.youtube.com/watch?v=j5-yKhDd64s
https://www.infinitelooper.com/watch?v=j5-yKhDd64s

Foarte interesant insa, e ca putem opta chiar si pentru repetarea doar al unui anumit interval din lungimea clipului. Daca vrem ca doar de la minutul 2 pana la minutul 3 sa se repete, putem seta acesta portiune.[adsense float=”center”]

replay clip video youtube

3. Redarea automata HD

Pentru a reda direct varianta HD a clipurilor, fara a mai fi noi nevoiti sa setam acest lucru de fiecare data, instalam extensia Magic Actions for Youtube. Disponibila doar pentru Chrome si Firefox. Activam optinea “Auto HD”, si selectam rezolutia dorita care va fi redata automat.

4. Cautarea precisa pe Youtube

Fiind incredibil de multe clipuri video, uneori ne sunt afisate si rezultate irelevante cu interogarea noastra. Pentru a cauta ceva mult mai exact, punem “allintitle:” inainte de cuvantul (cuvintele cheie) pe care le cautam. Ne sunt afisate doar clipurile care contin acele cuvinte.

5. Omiterea unui cuvant cheie

Daca dorim sa excludem afisarea rezultatelor care contin un anumit cuvant, atunci o putem face in felul umator:

“cuvantul cheie -cuvant cheie”
“tutoriale Windows -Vista” – vor fi afisate tutoriale Windows, dar care nu contin cuvantul Vista.

6. Vizualizarea clipurilor de pe o conexiune a internetului foarte slaba

Cine are inca netul de acum 10 ani, poate folosi o caracteristica Youtube, dar care este in stadiul Beta, si care face posibila vizionarea clipurilor de pe “netmelc”. Accesati aceasta pagina: https://www.youtube.com/feather_beta

Ultuma actualizare 16 July 2013 by Alexandru Ionut

20 thoughts on “Trucuri si lucruri utile pe care le putem face pe Youtube”

  • Cu plăcere. Am cam adunat ceva extensii în browser.. a început să meargă ca o băbuță.

  • Pentru telefon exista vreo aplicatie care sa faca posibila redarea hd pt ca la telefonul meu maxim e 480?

  • :) o singura data am incercat asta, acum mult timp. Uitasem de ea. Si in google images sunt cateva jocuri parca :)).

 1. Vizualizarea clipurilor de pe o conexiune slaba. Buna treaba asta nu stiam de ea. Nu am probleme de genul asta dar cateodata se mai intampla sa prind pe undeva un net slab.

  Reply
 2. am un prieten care are o functie la youtube pe care eu nu o am. cel putin, din setarile contului YT, nu pare nimic diferit. in schimb, la el, dupa ce asculta o melodie .. nu trebuie sa mai dea click pe o alta melodie .. ci incepe automat, dupa 5 secunde, o alta melodie.
  precizez ca nu este vorba de playlist .. pentru ca acela stiu cum functioneaza. are ceva de genul “redare automata” care se incarca imediat dupa ce se termina un clip.

  stie cineva de unde pot activa acest feature?

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.