Spune NU autentificarii in doi pasi

13 June 2017

De la bun inceput am considerat ca autentificarea in doi pasi este o metoda de securitate destul de mizerabila, din mai multe motive. La fel cred si despre managerele de parole gen LastPass si restul. 

Daca de managerele de parole m-am ferit la maxim, am zis totusi sa incerc pe un singur serviciu online, autentificarea in doi pasi. Cel mai potrivit mi s-a parut sa incerc asta pe PayPal. Totul a decurs foarte ok o perioada destul de scurta.

Insa, de vreo luna si ceva, autentificarea in doi pasi nu mai functioneaza. In momentul in care incerc sa ma autentific pe site introducand mail-ul si parola, nu mai primesc mesaj cu codul de securitate. Ultima data am incercat in seara asta, incercand de cateva ori, indeajuns sa blochez contul o perioada din cauza multiplelor tentative de autentificare.

Am reusit sa ma loghez o singura data dupa ce am dat de aceasta problema, apeland la varianta in care te suna un robot iar tu trebuie sa tastezi codul afisat pe ecran. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa caut sa dezactivez autentificarea in doi pasi, dar in zadar.

Prin urmare, voi cauta sa elimin din viata mea autentificarea in doi pasi care-i de rahat. Cel putin asa zic eu acum la un moment de cumpana :D.

In rest, numai de bine. Voi?

8 Comments

 • Malin 14 February 2018 at 2:46 pm

  Mno’ zau ca nu speram ca sa mai gasesc pe cineva sa aiba aceeasi parere ca si mine pe subiectul asta.
  Peste tot pe unde am vazut articole pe tema managerelor de parole sau autentificarii 2FA, toata lumea imi spunea cat sunt alea de cool desi eu consideram fix contrariul.

  • Alexandru Ionut 14 February 2018 at 9:06 pm

   Da, sunt cool pana la prima problema. :D

 • Edward 20 July 2017 at 6:31 pm

  Nu amesteca autentificarea in doi pasi cu managerul de parole. Daca managerul de parole e ceva ce tine de eliminarea necesitatii de a memora parole (tine de confortul… psihic), autentificarea in doi pasi e una din cele mai sigure metode de a te tine departe de hackeri si o recomand.
  Nu ai mai fost intrebat iarasi de cod pentru ca deja dispozitivul de pe care te logai era marcat ca “safe”, dar daca incerci sa te loghezi de pe alt computer/device ai sa fii iar intrebat si de codul secundar.

  • Alexandru Ionut 21 July 2017 at 1:00 pm

   Nu e asa. Autentificarea in doi pasi nu o consider cea mai safe. Managerele de parole sunt niste porcarii, din punctul meu de vedere. Pot fi sparte si apoi toate parolele tale fiind expuse.
   In cazul meu, dispozitivul meu nu era marcat ca safe. Ci doar o eroare paypal. Ma bucur ca am reusit sa elimin porcaria.

 • Luchi 10 July 2017 at 9:58 pm

  Folosesc metoda asta, de mai bine de 1 an, pentru conectarea la situl bancii ING si functioneaza fara gres.

  • Alexandru Ionut 10 July 2017 at 10:30 pm

   Ma gandesc ca acest sistem de logare este bine pus la punct pentru unele servicii. Oricum, eu m-am lecuit.

 • cristi 7 July 2017 at 8:16 pm

  Ce metoda de stocare a parolelor folosesti/recomanzi?

  • Alexandru Ionut 7 July 2017 at 8:30 pm

   Memoria :). Folosesc o parola gen abc123ABC….., iar in loc de puncte scriu ceva specific si usor de memorat ptr ficare serviciu in parte.
   abc123ABCfacebook
   abc123ABCforumopelinsignia
   abc123ABCubuntu16
   Salvam parolele intr-un fisier text pe hard disk, notand serviciul folosit, mail-ul, si parola extrem de prescurtata, dar sa-mi dau seama instant care e. O singura data am patit sa nu stiu de la ce era prescurtarea. :)

   Nu dau 2 bani pe managerele de parola si autentificarea in doi pasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.