Shared – 100GB gratuit în cloud

Shared este un serviciu de stocare cloud destul de nou, și care oferă 100 GB gratuit pentru un cont nou creat. Presupun că această ofertă va fi temporară, la fel cum au oferit și alte servicii cloud gen box.com. Am vaga impresie că oferta este valabilă doar astăzi. 

Eu mi-am făcut deja cont, și am testat câteva chestii pe care shared.com le oferă. Vine cu câteva caracteristici destul de interesante. Contul standard, adică cel gratuit, oferă 100Gb spațiu de stocare și o limită de 2Gb/ fișier. Ceea ce mi se pare foarte ok. Box.com are limită doar de 250 MB/fișier. Cu toate acestea, contul gratuit nu oferă posibilitatea descărcării în paralel a fișierelor. Dacă am urcat 10 mp3-uri, le vom descărca pe rând. Aveți aici cele 3 planuri pentru care putem opta.

Upload-ul mi se pare mult mai rapid decât la alte servicii de stocare coud, cu toate că un cont gratuit are totuși o serie de limitări. Shared poate fi accesat direct din browser, și nu are nici un client pentru a fi instalat în calculator. [adsense float=”center”]

interfata shared

Interfața este destul de prietenoasă, conține caracteristicile esențiale, și nu cred că pune în dificultate pe nici un utilizator oricât de începător ar fi. Fișierele încărcate pot fi afișate sub forma unei liste, sau sub forma unor pictograme care prezintă extensia fișierului și culoarea specifică în funcție de aceasta. Văd că e un fel de verde pentru mp3, și portocaliu pentru jpg. Nu mă pricep prea bine la culori.

Putem crea foldere, putem descărca, share-ui, redenumi fișierele. Bineînteles, le și putem șterge.

Am încărcat câteva mp3-uri, o imagine, un document și un fișier PDF. Poate reda melodiile, și poate afișa documentul PDF și imaginea. Documentul Word nu-l poate deschide, oferind doar posibilitatea descărcării. Eu zic că nu e rău. N-am nici un clip pe hdd să văd dacă poate reda direct și fișierele video.

Chiar dacă aceste servicii de stocare online nu oferă cea mai mare încredere și pot exista persoane destul de sceptice, eu zic că merită folosite într-o oarecare măsură (aveți aici avantajele utilizării cloud ca spațiu de stocare pentru fișiere). De exemplu, eu îmi voi urca toată colecția de mp3-uri. Eventual, pot arhiva folderul care conține colecția de melodii, fără a pune mare preț pe rata de compresie, pentru a-l urca drept un singur fișier. Când vreau să-l descarc, îmi va fi extrem de ușor. Bineînțeles, condiția e ca un fișier să se limiteze la 2Gb pentru a fi încărcat.

Eu sper să prindă cât mai multe persoane această ofertă, și să să sperăm că vor căpăta teren. Cei 100 GB nu sunt de neglijat. Aceștia se vor alătura celor 50GB pe Mega, și 75Gb pe box.com. Și celor multe conturi  sub 20GB.

Sunt curios câți dintre voi veți prinde oferta.

Ultuma actualizare 16 January 2022 by Alexandru Ionut

12 thoughts on “Shared – 100GB gratuit în cloud”

 1. Eu am prins acum ceva vreme o “promoție” la box.net și am 50 GB, gratuit, pe viață. Partea frumoasă este că poți să montezi contul de la box.net într-un mapped folder de Windows și devine foarte simplu de folosit.

  Reply
  • eu am 2 conturi pe box (50 și 25). Mi se pare foarte ok doar că au ei limita aia de 250MB/fișier.

 2. Multumesc mult !!! E FOARTE TARE !!! doua intrebari :poti sa faci inca un cont de pe acelasi pc cu alt nume sau mail-sau din cauza aceluiasi IP nu ??? 2.Am vazut ca este pe timp nelimitat,sau numai la cele platite ? Multumesc anticipat !!!

  Reply
  • 1. cred că merge cu alt nume și alt mail. N-am încercat încă, dar dacă ai posibilitatea la alt IP sau alt PC, e și mai ok.
   2. Ai 100Gb pe pe timp nelimitat, doar că oferta asta va ține puțin timp. Tu dacă ai deja cont, e ok, dar altul care vrea să-și facă cont peste o săptămână (exemplu) e posibil să nu mai prindă 100Gb ci poate doar 20. Sau mai puțin. Depinde cât de repede se populează.

 3. Mi-am făcut și eu cont din ăsta ”la super ofertă”, deși nu știu cât o să-l folosesc. Am aproape 50GB pe dropbox și 25Gb pe skydrive și nu-i folosesc nici pe ăia. :)

  Reply
  • Stai liniștit că nu știm ce vremuri vin. Cred că o să fie de mare folos pe viitor. Prindem acum oferă mare, că e la început, apoi ăștia au șansa să evolueze rapid și să-și îmbunătățească considerabil serviciul.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.