Setari optime Thunderbird – abonare articole, feed

Dupa cum v-am povestit in articolul trecut despre adaugare feed in Thunderbird – abonare la articole, in acest articol, va voi prezenta principalele setari pe care trebuie sa le faceti in cazul in care utilizati Thunderbird pe post de feed client.

Tutorialul o sa fie unul destul de scurt si cat mai la subiect, pentru ca nu am foarte mult de spus. In cazul in care ati adaugat feed-uri de la multe bloguri, adica v-ati abonat la cele mai recente articole, de la un numar mare de blogari, sigur aveti nevoie sa cunoasteti si cateva setari destul de esentiale, pentru a utiliza clientul mai sus amintit, in mod cat mai rational. In orice caz, fiecare poate opta pentru ce setari le considera optime pentru el.

Pentru inceput, accesam meniul Edit si apoi alegem Account Settings… Dupa ce vom da click pe aceasta optiune, se va deschide fereastra Account Settings. Pe coloana din stanga, sub optiunile pentru mail (mail-uri), dam de numele contului pe care l-am stabilit in momentul abonarii la primul blog. In cazul meu, am pus “Bloguri“. Facand click pe acesta, in partea dreapta vor aparea setarile contului. De aici, putem schimba si numele acestuia, daca asta dorim.

setari optime thunderbird feed

La server settings, bifam “check for new articles at startup” pentru ca la fiecare lansare a aplicatiei Thunderbird, acesta sa scaneze dupa posibilele noi articole. [adsense float=”center”]

Imediat sub aceasta optiune, gasim “check for new articles every x minutes“. In cazul in care tineti aplicatia sa ruleze in (system tray), dupa un interval de minute, sa verifice daca au aparut noi postari. Eu am setat 10 minute, dar voi puteti alege cat doriti.

Mai jos vom gasi “by default, show the article sumary…“. Eu am debifat, pentru ca vreau sa-mi incarce pagina web si nu doar un rezumat din articol.

Bifati “empty trash on exit” daca doriti ca aplicatia sa goleasca costul, in cazul in care stereti anumite feed-uri. Eu am lasat debifat. Daca, consider ca e necesar, o sa le sterg manual.

Vezi si: Multiple adrese mail intr-un singur client – Thunderbird

O sa gasim “Disk Space” ca subcategorie. De aici, putem alege sa nu stearga nici un mesaj, sa le steara pe toate dar nu mai recente de x mesaje. De asemenea, putem alege stergerea articolelor primite dupa un anumit numar de zile. In cazul meu, am ales 7 zile. Ultima setare permite sau nu, pastrarea articolelor cu stea. Deci daca va placut unul in mod special, si il considerati importat, puteti sa-i acordati o steluta.

disk space thnderbird

Cam atat pentru partea de abonare la feed-urile blogurilor. Daca aveti vreo intrebare, o astept pe rubrica de comentarii.

PS: am zis la inceput ca o sa fie un tutorial scurt, dar a iesit destul de maricel :).

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Setari optime Thunderbird – abonare articole, feed”

  1. Pentru minimizarea in tray i-am instalat un addon dar vad ca merge numai cand are chef. Nu-i bai, nu ma incurca prea tare. Are si chat dracia insa doar pentru feisbuc, google, twitter si inca vreo 2, fara yahoo. Nici nu cred ca va exista optiunea asta prea repede atata vreme cat Yahoo pierde teren pe zi ce trece si numai messengerul ala il mai tine pe linia de plutire, multi clienti nerenuntand la conturi doar din acest motiv.
    Ce-mi place mult e “Lightning” – calendarul in care-ti poti planifica sarcini si evenimente. E fain ca task-urile nerezolvate le poti converti foarte simplu in mesaje. E o optiune extrem de utila la serviciu si ma bate un gand sa-l instalez si acolo. Asta daca nu gasesc ceva similar in Windows Live Mail, pe care-l am instalat deja si caruia nu i-am scormonit inca toate optiunile. :)

    Reply
  2. O alta extensie draguta : Thunderbrowse. Permite vizualizarea link-urilor direct in clientul de mail fara sa mai fie necesara deschiderea unui browser extern (o operatiune destul de sacaitoare, mai ales cand ai o haita de feed-uri prin lista). Configurarea e simpla si poti seta inclusiv modalitatea de deschidere a paginilor in tab-uri.
    Pe zi ce trece imi place tot mai mult Thunderbird asta. Chiar ma intreb de ce nu l-am folosit pana acum.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.