Cum setam Google Chrome sa salveze fisierele pe alta partitie

17 November 2015

Google Chrome salveaza automat toate fisirele descarcate de pe internet in folderul Download care are radacina pe partitia C: unde este instalat sistemul de operare. Foarte multi utilizatori uita sa mute fisierele din acest folder in alta locatie sigura pe hard disk.

Dupa parerea mea, descarcarea automata a fisirelor de pe internet direct in folderul Download de pe partitia sistemului de operare poate avea un impact negativ din doua puncte de vedere.

In primul rand, descarcand foarte multe fisiere, partitia C se va incarca foarte mult, ocupand tot spatiul liber, necesar rularii optime a sistemului de operare. Trebuie pastrat un minim de 20% spatiu liber pe partitia sistemului de operare pentru ca acesta sa poata rula optim.

In al doilea rand, descarcand diverse fisire de pe internet direct in folderul Download, le putem pierde foarte usor in cazul in care suntem fortati sa formatam partitia si sa reinstalam sistemul de operare, fara a mai avea acces la contul de utilizator.

Am fost fortat de multe ori sa ma chinui sa fac backup fisierelor din Download si nu numai, pe alta partitie, pentru a reinstala sistemul de operare. Poate fi un chin daca sistemul de operare curent ruleaza incredibil de prost, e plin de bloatware, e virusat etc.

Pentru a modifica locatia unde Google Chrome poate salva fisierele de pe internet trebuie sa procedam astfel:

1. accesam meniul browser-ului (click pe cele trei liniute orizontale din dreapta sus, sub butonul X de inchidere a ferestrei).

2. click pe optiunea Settings

3. derulam la maxim pagina pana gasim “Show advanced settings…” si dam click pe aceasta legatura

4. apoi vom putea derula in continuare pana gasim sectiunea Downloads

locatie salvare fisire google chrome

5. click pe butonul Change… pentru a modifica locatia unde vor fi salvate fisierele.

6. setam o locatie pe o alta partitie in afara de cea a sistemului de operare. De exemplu, prefer ca Google Chrome sa salveze fisirele pe partitia D:.

Bineinteles, putem opta ca de fiecare data cand descarcam ceva de pe internet sa fim intrebati de locatia dorita pentru stocarea fisierelor. Daca dorim acest lucru, atunci bifam caseta din dreptul optiunii “Ask where to save each file before downloading”.

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.