Cum eliminam blocurile de reclame de pe site-uri

In mod normal, nu as vrea sa scap de reclamele de pe site-uri. Dar pentru ca pe unele site-uri sunt extrem de multe reclame, ajung foarte greu la continutul dorit. Tu toate astea, cea mai simpla metoda sa scapam de reclamele de pe site-uri este sa instalam anumite extensii in browser.

Exista extensii care blocheaza reclamele de pe net care pot fi instalate atat in Google Chrome, cat si in Mozilla Firefox si alte browsere folosite de catre utilizatori.

Recomand aceaste extensii cu o oarecare retinere si am sa va spun de ce. Marele dezavantaj consta in diminuarea sanselor bloggerilor de a face cativa dolari, lunar, din anunturi. Chiar daca acestia nu si-au incarcat blogurile cu blocuri de reclame intr-un mod agresiv care ar incurca vizitatorul la citit.

Cu toate astea, extensiile anti reclame pot fi dezinstalate pentru anumite site-uri. Sau altfel, putem crea o lista in extensie doar cu site-urile carora vrem sa le blocam reclamele.

Extensia ofera si aceasta optiune de creare a unei liste cu domenii, doar ca nu toti stiu de asta si nu toti au rabdarea de a introduce in lista acele site-uri. Daca tot vor instala extensia, o vor lasa sa blocheze tot ce-i sta in cale.

Pentru Google Chrome, putem instala uBlock Origin care este cea mai buna extensie anti-reclame, dupa parearea mea. Pentru Firefox avem Adblock.

Actualizare noiembrie 2023. Totul din jur evolueaza odata cu tehnologia. Aceste extensii de blocare a reclamelor de pe site-uri inca merg, dar incep usor usor sa isi piarda din abilitati si sa fie blocate.

Exista site-uri care detecteaza si blocheaza continutul pentru utilizatorii care blocheaza reclamele. Ceea ce e oarecum de inteles. Timpul costa, asa ca de ce si-ar pierde cineva vremea fara sa fie cate de cat remunerat pentru asta. In plus, domeniul si serverul costa ceva zeci de euro anual, minim. De unde banii astia daca nu din adsense sau alte reclame. Unele site-uri sau bloguri au introdus abonament pentru cei care vor sa plateasca cativa centi pentru continut, dar nu e deloc coada la plata.

Ca si creator de continut, amator, ce-i drept, mi-ar placea si mie sa castig ceva din scris. Acest blog ma costa anual o suma de bani pe care o platesc din propriul buzunar. Pe langa asta, ma costa timpul pe care-l petrec aici scriind sau editand articolele vechi.

Ultuma actualizare 10 November 2023 by Alexandru Ionut

8 thoughts on “Cum eliminam blocurile de reclame de pe site-uri”

 1. eu nu am Chrome si primesc f multe mesje publicitare de ma innebunsc si nu me pot dezabona, desi scrie ca pot face asta.
  Imi apare pagina alba si nu pot sa elimin adresa mea din lista lor, care , nici nu stiu cum a ajuns la ei.
  Va rog, ajutati-ma, sciindu-mi ca la cei mai putin familiarizati cu net-ul, ce sa fac?
  Va multumesc mult.
  Iuliana Ciubuc

  Reply
  • cred că te referi la spam-ul de pe mail. E foarte greu să scapi de acele mail-uri. Eu primesc cu zecile pe zi. Am să caut rezolvare și o să scriu un articol.

 2. cum sa elimin spy hunter din calculator cand il pornesc ca l-am scos din bara de lucru sau din control panel nu figureaza dar apare cand pornesc calculatoru si mi-ar place sa nu mai apara deloc ad block sau ADBLIK PLUS IN MODZILA SI INTERNET AJUTA TIMA

  Reply
 3. Cum să scap de toate mizeriile care apar când caut o infornaţie, de exemplu ? Eu dau clic sa caut un cuvant in dictionar sau sa fac orice altceva şi apar jocuri Metin sau alte tampenii care ma scot din minti si imi ingreunează munca.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.